avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data limita de acordare salarii de drept la incetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data limita de acordare salarii de drept la incetarea CIM?

Buna ziua.

Revin cu o mare rugaminte.Perioada preaviz 14.09.2009-12.10.2009.
Acordarea salariilor in cadrul firmei la data de 25 si respectiv 10 ale lunii urmatoare.
Pe 25 septembrie am ridicat avansul lunii.Pe data de 10 oct.urma sa primesc lichidarea lunii septembrie iar pe data de 13 oct.restul de bani pentru preavizul din oct,zile c.o. neefectuate si salariile compensatorii,daca am calculat eu bine.Pe 10 oct nu mi sa dat lichidarea luni sept.deoarece sa gresit cumva la calculul salariului(au spus ei)urmand sa-i primesc pe 13 oct impreuna cu celelalte drepturi,insa ma anuntat inca o data ca nu o sa primesc salariile compensatorii.Am spus ok stiind ca oricum urmeaza sa actionez in instanta si pentru alte drepturi neacordate sau acordate nelegal conform CIM.
Pe data de 12 oct am sunat la firma pentru a intreba daca ma pot prezenta in urmatoarea zi pentru a-mi ridica atat banii cat si decizia de incheere a CIM.De data aceasta mi sa spus ca voi primi bani si decizia pe 25 oct odata cu plata avansului salariatilor activi deoarece avand incheiat CIM cu ei plata salariului meu nu este o prioritate,firma avand alte plati personale mai urgente de onorat.
Acum ce sa fac?Sa mai insist sau sa astept sa-mi primesc drepturile la data care o vor ei?In instanta pot mentiona si aceasta intarziere ca rea credinta,patronul considerand important faptul ca-mi da acesti bani nu si data la care mi da.

multumesc inca o data

leonora #-o
Cel mai recent răspuns: leonora , utilizator 19:42, 16 Octombrie 2009
La biroul resurse umane sau la DGMSS judet, dar nu acolo trebuie sa cautati art. care prevede salariul compensatoriu, ci in CCMUn 2007-2013 al carui prevederi se aplica unitar, tuturor angajatorilor, indiferent de nr.anagajati. Eventual in CCM al unitati ar trebui sa se prevada 1 sau mai multe salarii compensatorii, dar cel putin unul.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Am cautat in CCM pe ramura comert (domeniul de activitate al firmei) si am aflat de 2 salarii.Vreau sa stiu daca nu cumva in CCM pe unitate este trecut alt nr.al acestor salarii.Cu sporul de vechime puteti sa-mi spuneti ceva?Fiind firma privata,era obligata la plata acestuia conform codului 41 alin(3) lit d) din CCM la nivel national specificat de colega dv.D-na Gabriela Chirazof careia ii si multumesc pe aceasta cale?

multumesc

leonora
Presupun ca, contractul la nivel de unitate respecta CCMUN 2007-2013, si chiar daca nu respecta, se respecta contractul la nivel superior obligatoriu, sau prevederile mai favorabile angajatului.
Din cuantumul salariului pe care il aveti, reiese ca este un spor inclus.
Ex:
daca am 176 de ore / luna,tarif ora 8 lei ajung la un brut de 1408 lei, net 1020 lei,acestia reprezentand salariul pe o anumita luna.Unde este sporul de vechime aici?Cum imi poate demonstra ca sporul a fost inclus aici?
Acest salariu avand-ul pe ultimul an.Pe anii in care avem minimul pe economie?Unde este sporul?

multumesc

leonora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime tomaioan tomaioan As dori sa stiu daca in contractul de munca la rubrica salariu este trecuta o suma doar in dreptul salariului de baza brut, iar la subpunctele referitoare la ... (vezi toată discuția)
Spor vechime carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna Ziua ! Unde anume este stipulata obligativitatea angajatorului de a acorda un spor de vechime, fie el si nediferentiat, inclus in salariu ? ( chestiune ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime TeoSaf44 TeoSaf44 Buna seara si [i]La Multi Ani[/i]! Am si eu o intrebare: Angajatorii - firme private sunt obligati sa acorde sporul de vechime dupa aceleasi legi/reguli cu ... (vezi toată discuția)