avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fiica ca coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fiica ca coasigurat

Buna ziua,
vrea sa intreb daca o persoana cu boli cronice, epilepsie, poate beneficia de asigurarea tatalui sau, pensionar, ca coasigurat?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
CsabaKL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 19 Ianuarie 2018
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, copiii nu pot fi coasigurati ai parintilor.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mersi pentru raspuns, dar in cazul in care persoana respectiva nu are venit si din cauza bolii fiecare se teme s-o angajeze nu exista o mica poarta care s-o ajute, deoarece din 1 ian. s-a majorat valoare asigurarii de la 67 de lei la 190 pe luna.
Nu exista nicio "portita" ca fiica sa fie coasigurata parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat în vârstă de 43 de ani Asistenta medicala Asistenta medicala Bună ziua,o persoană pensionară poate lua coasigurat,fiica fără venit, deși are virsta de 43ani?, Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
coasigurare andralav04 andralav04 Părintele pensionar poate lua coasigurat pe copilul sau? (vezi toată discuția)
Dacă eu sunt pensionara asigurata medical și cu card de sănătate,pot ... mioara2755 mioara2755 Dacă eu sunt pensionara asigurata medical și cu card de sănătate,pot lua ca și coasigurat pe fiul meu care nu are venit? (vezi toată discuția)