avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Se dă următoarea situație:
Momentan sunt în CCC, în luna mai copilul va împlini 2 ani. Nu mă voi putea întoarce la locul de muncă pentru că înainte să intru în concediu am fost pe un post de suplinitor în învățământ (contract pe perioada determinată). Momentan contractul este suspendat. Deci nu am cum sa îmi reiau activitatea deoarece mi se va închide contractul după terminarea concediului. Eu voi da iarăși examen în vara pentru ocuparea unui post. Până atunci voi intra în somaj. Eu nu voi putea depune dosarul pentru stimulentul de inserție.
Intrebarea mea este: în ce condiții poate tatăl copilului, conform legii, să beneficieze el de stimulentul de inserție?
Precizez că tatăl a realizat și realizează venituri supuse impozitului de mulți ani. Știu că cerința este de cel puțin 12 luni anterioare nașterii copilului în decurs de 2 ani.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Deliaew, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 19 Ianuarie 2018
Tatal copilului trebuia sa intre primul in CCC ca apoi sa poata beneficia de stimulentul de insertie.
Mulțumesc pentru răspuns.
În lege nu se specifică acest aspect. Conform articolului 7 și 8, oricare dintre părinți este îndreptățit să beneficieze de stimulentul de inserție dacă a avut venituri supuse impozitului.
Nu se specifică nicăieri în lege cum că doar cel ce a beneficiat de indemnizația pentru creșterea copilului poate lua și stimulentul de inserție.
De aici și posibilitatea de a lua tatăl chiar dacă mama a fost in CCC.
Sau poate nu am înțeles eu bine ce scrie în lege. De aceea am și întrebat aici.

Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului trebuia sa intre primul in CCC ca apoi sa poata beneficia de stimulentul de insertie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.7 alin.1 din OUG 111/2010, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2) din OUG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului rodicadragan rodicadragan Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma luminati in privinta aplicarii legii 66/2016, mai exact cu privire la stimulentul de insertie acordat pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Data de revenire din concediu de crestere a copilului pana la 1 an galcsb galcsb Copilul meu s-a nascut pe 7 Mai 2013.Am ales CCC de 1 ani.Am 2 intrebari: 1.Pot sa stau pana la sfarsitul lunii Martie 2014 in CCC,urmand ca de la 1 Aprilie ... (vezi toată discuția)