avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbarea permisului de conducere din UK in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbarea permisului de conducere din UK in Romanesc

Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am venit in Romania, de a face scoala de sofer categoria "D" si in urma sederi pe spatiul LONDONEZ am represchimbat permisul din ITALIAN ce il aviam de apruape 10 ani lucrind in Italia ca sofer de tir si dulgher,dupa ce am ramas fara servici am plecat la insistenta unor prieteni de a-mi incerca iarasi norocu in alta tara ,aciasta fiind ANGLIA si ca sa pot sa-mi fac acte de munca si card bancar ,mi-am schimbat permisul (ce il aviam italian )cu categoriile si subcategoriile:"B,B+E,B1,B1+E,C,C+E,C1,C1+E",la preschimbaria in (UK)mi-au adaugat categoriile:"AM,A",iar acum la preschimbare in Romania,nu mi-au mai trecut categoria:"A". Neplacut surprins am mers la politie si am intrebat, m-am informat si pe net (ORDINUL MAI nr.163/2011) li-am spus ca ceva nu e bine ce au facut ,dar m-au timis acasa spunindu-mi ;("sa dau examen daca freau categoria"A" "),dar in lege spune clar ca statele care au semnat acorduri din ANEXA 1 nu dau examen si se trec in "RESTRICTII",articolul 7(6)cu introduceria de coduri europene armonizate 70,respectiv 71.VA MULTUMES SI VA ROG AJUTATI-MA,AM MARE NEVOE DE TUATE GRADELE CA MI-AM GASIT UN SERVICI PE(Linie comunitate transport persuane )!
Cel mai recent răspuns: Meserie , utilizator 19:31, 27 Ianuarie 2019
Cand v-ati preschimbat permisul in UK ati dat examen pentru categ. A?

In ce conditii spuneti ca v-au "adaugat" AM si A? AM nu am vazut sa existe in UK.

Din ce am observat pe site-ul [ link extern ]
in UK se obtine intai un fel de permis de incepator si apoi unul full.

Categoaria pe care ati obtinut-o sa nu fie obtinuta pe un permis "provizoriu" si atunci este normal sa va fie refuzata adaugarea categoriei in Romania.

Daca va cautati un loc de munca pentru transport persoane nu vad rostul obtinerii categoriei A care este ptr motociclete.

Daca aveati si categ. A pe permisul de conducere si considerati ca cei de la politia care v-au preschimbat permisul au gresit, faceti o sesizare in atentia comandantului si solicitati temeiul legal in baza caruia nu v-au adaugat si categoria A.

OUG195

Art. 83 – (1) Au dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.20 şi 23 alin.(1), titularii permiselor de conducere naţionale valabile, eliberate de autorităţile:
a) statelor membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, prevăzută la art.82 alin.(2);
b) statelor membre ale Uniunii Europene;
c) statelor cu care România a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto.
(2) Pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere naţional eliberat de autorităţile unui stat care nu este membru al Convenţiei asupra circulaţiei rutiere şi nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto, trebuie să posede şi permis de conducere internaţional.
(3) Permisele de conducere naţionale eliberate de autorităţile prevăzute la alin.(1), precum şi cele a căror valabilitate este recunoscută de România în mod unilateral, deţinute de persoane care au domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normală în România, pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României.

ORDIN Nr.163 din 10.08.2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile competente ale altor state cu documente similare româneşti

Art. 1. - (1) Prezentul ordin reglementează preschimbarea, la cerere, cu documente similare româneşti a permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile prevăzute la art. 83 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă.

Art. 2. - (1) Pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, fără susţinerea unui examen sau test, permisele de conducere naţionale eliberate de autorităţile:
statelor membre prevăzute în anexa nr. 1;

25. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Art. 3. - (1) Permisele de conducere naţionale eliberate de autorităţile statelor prevăzute la art. 2 alin. (1) pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, în condiţiile stabilite prin prezentul ordin, cu categoriile/subcategoriile echivalente permiselor de conducere româneşti.

va multumesc dar tin sa va aduc la cunostinta ca examen in Anglia nu am dat pentru AM,A mi l-au dat din oficiu cu specificul COD 79(tri)pentru categoria A,l-
am optinut pe data de 14.06.2013 si expira 13.06.2018 as dori sa va trimit copie dupa traducere si permis englezesc dar nu am adresa de E-mail a Dumniavoastra
Se pare ca si englezii sunt surprinsi ca primesc categorii din "oficiu".
[ link extern ]

Este clar de ce v-au respins inscrierea categ. A pe permisul romanesc, nu ati sustinut examen ptr obtinerea ei si in plus sunt si niste restrictii.

Iar despre categoriile din Uk gasiti ceva informatii aici
[ link extern ] /

Pentru conducerea unui moped care necesita categ. AM nu este necesar sustinerea unui examen sau inscrierea categ. AM in permis deoarece mopedul poate fi condus cu orice alta categorie deja detinuta.
Buna.Am schimba permisul din romanesc in Italian dar am piedut cat D1 ca italiano pe timpul ala accum am schimbat in englezesc dar englezi su spus ca ei nu pot sa imi dea cat D1 pentru ca trebuie sa o cer in romania unde am facut examenul..deci trebuie sa schimb din nou permisul ...am si cat A luat prin examen in Italia sper ca nu o sa il pierd odata cu schimbarea in cel roamanesc.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis auto norvegia rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns. In prezent sunt rezident in Norvegia dar este posibil sa revin in Romania. In acest caz, preschimbarea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere de irlanda (learner permit) deliric1 deliric1 Buna ziua am fost in Irlanda si am obtinut permis de conducere ( Learner Permit) dupa testul teoretic. Intrebarea mea este pot sa dau in Romania doar proba ... (vezi toată discuția)
Permis conducere cat c 78stefan 78stefan Detin permis de conducere cat B si sunt cetatean roman.Permisul il am deja schimbat din romanesc in U.K. ... (vezi toată discuția)