avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent medical generalist studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent medical generalist studii superioare

Recent am depus dosarul pt un concurs la spital de stat, mi s-a spus că va fi respins pe motiv ca posturile prevazute sunt doar pt absolvenții scolii sanitare postliceale, eu având studii superioare de 4 ani. Menționez ca am atașat o declarație pe propria răspundere că accept salarizarea postului de as. medical generalist cu studii postliceale. Este corect sa mi se respingă dosarul? Dat fiind faptul ca posturile pt asistent medical generalist cu studii superioare sunt foarte rare, aproape inexistente, cel puțin în spitalele de stat din orașul meu. As dori un răspuns afirmativ sau negativ, însoțit de legislația în vigoare, deoarece de la juristul din spitalul respectiv am primit un răspuns evaziv gen "posturile scoase la concurs nu prevăd studii superioare iar dvs va încadrați la studii superioare." În acest caz eu nu am șanse de a profesa într-un spital de stat, iar în domeniul privat întâmpin acceasi problema,deși am o vechime de peste 10 ani în domeniu și am gradul principal. Spitalul scoate la concurs posturi de asistent medical principal studii postliceale sau echivalente - așa suna enunțul și nu înțeleg de ce mi se anulează din start dreptul de a participa la concurs. Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: c_mar , utilizator 18:15, 14 Februarie 2020
Nu prea se scrie motivul respingerii ...
Poate ar trebui sa se uite si pe link-ul asta: [ link extern ]

Nu stiu daca legea prevede sa scrie motivatia respingerii dosarului dar la un spital (mare, ce-i drept) au scris pe site-ul de anunturi si de ce au respins unele dintre dosare.
Înțeleg că legea nu permite angajarea unui asistent medical generalist cu studii superioare pe un post de asistent medical generalist cu studii postliceale, deși eu nu văd un enunț clar scris niciunde în legislație. Concursul are ca și condiție absolvent de școală sanitară postliceala sau echivalenta. De ce diploma mea nu s-ar putea incadra la "echivalenta"?? Și care este acea diploma de asistent medical generalist echivalenta postlicealei, în România? Exista spitale care au angajat asistenti medicali cu studii superioare daca aceștia au atașat o declarație pe propria răspundere cum că accepta salarizarea aferenta postului pt studii postliceale. De aceea afirm că nu mi se pare corect ca decizia sa fie lăsată la latitudinea unității sanitare /spitalului, legea, daca exista, ar trebui aplicata pt toți și oriunde în țară. În plus, suntem singura țară care are 2 forme de școlarizare pt aceeași calificare, anume asistent medical generalist. Atribuțiile sunt aceleași, diferă doar salarizarea. Consider că Ministerul Sănătății a comis o eroare intenționată în acest mod. Posturile scoase la concurs sunt foarte rare, practic sunt avantajați doar absolvenții postlicealelor care ulterior au absolvit și studiilor superioare, obținând astfel mărirea salariala. Dar noile generații care aleg sa urmeze cursurile unei facultăți de asistenți medicali generaliști ce șanse au să lucreze în sistemul public de stat atât timp cât nu se scot posturi la concurs?? În orașul meu, acum sunt scoase 30 posturi pt absolvenții postlicealelor, nici măcar unul pt cei cu SS. Numesc asta discriminare și observ că deși problema exista de mulți ani, nu interesează pe nimeni din cadrul Ministerului Sănătății sa schimbe ceva
Inca mai este aceasta problema. Mie mi s-a spus in fata ca trebuie diploma de postliceala, orice declaratie as semna.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Mihaela.Pintilei, utilizator
Știu, din păcate. Nu este corect. Putem vorbi.

Editat; date de contact, citare raspuns anterior.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare carmen2011 carmen2011 Buna seara Termin facultatea de asistenta medicala, si am vazut in majoritatea spitalelor ca , la posturi cerinta sa fie absolventi de asistenti cu scoala ... (vezi toată discuția)
Unui asistent medical cu studii superioare i se refuza dreptul de a participa la concurs de angajare pe motiv că postul este destinat asistenților medicali cu postliceala RPaulG94 RPaulG94 Buna ziua, In momentul de fata sunt proaspăt absolvent al unei faacultati de medicina, specializarea Asistență Medicală Generală și sunt în căutarea ... (vezi toată discuția)
Studii superioare......un impediment? nushu nushu Buna ziua, Am o dilema in privinta ocuparii posturilor vacante scoase la concurs din cadrul spitalelor.Pentru toate posturile de asistent medical generalist ... (vezi toată discuția)