avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă RATB pe card nominal, fără proces verbal la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă RATB pe card nominal, fără proces verbal la fața locului. Mi se poate întocmi ulterior?

(Nu stiu daca e okay categoria postarii)

Detin un card ratb nominal, facut pe vremea cand eram minor, cu datele de pe buletin. Ce-i drept nu merg des cu autobuzul, drept pentru care imi incarc doar cu calatorii (nu pe baza reducerilor pentru elevi/studenti)
Astazi am urcat in 41, si fix peste o statie au urcat si controlorii. Aveam de gand sa validez oricum, dar pana mi-am scos manusile si am pus rucsacul deoparte, controlorii deja blocasera aparatele.
M-au vazut ca incerc sa validez, si eu increzator ca oricum aveam calatorii pe card, i l-am inmanat. Am fost anuntat de aceștia ca abonamentul meu este expirat din 2015, chit ca eu am fost verificat aproape in fiecare zi de colegii lor de munca, fără a exista niciun fel de problema legata de 'valabilitatea cardului', care oricum figura in baza lor de date ca a fost validat chiar cu o zi in urma.
Bun.. Acum urmeaza partea unde ma intreaba daca doresc sa platesc pe loc sau acasa, raspunsul meu fiind acela ca nu am destui bani la mine etc etc.
Imi imaginez ca pe acea cartela oricum sunt datele de pe buletin, nu neg, dar, cardul nu mi-a fost retinut, mi s-a inapoiat, una din doamne a notat datele de pe card spunandu-mi ca voi primi o amenda, apoi coborând la urmatoarea statie, fara sa semnez vreun proces verbal.
Tin sa mentionez ca am refuzat sa ma legitimez la cererea lor, desi oricum "esti in baza de date", dar îmi asum că la refuzarea legitimarii trebuie sa se apeleze la politie.
A mai pățit cineva pana acum o chestie similară? Si daca da..a ajuns amenda acasă?
De asemenea, ma pot informa undeva daca figurez intr-o bază de date cu amenda respectiva? (sunt din afara bucurestiului).

Mersi!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DanielJPW , utilizator 10:44, 9 Martie 2020
~ Conținut șters la cerere ~

Multumesc de raspuns.
Da, dupa cum spuneam, lor nu le-am semnat nimic, si nici ca nu am fost intrebat.
Este posibila sancționarea cu toate ca lipseste procesul verbal pe loc?
Voi verifica si la primarie, dar in cazul in care voi depune contestatie, să stiu ce sa scriu :)

APASATI PE RASPUNDE, NU MAI CITATI INUTIL !
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Buna seara,
In conformitate cu dispozitiile art. 26 alin.3 coroborate cu cele ale art.13 alin.1 din OG nr.2/2001 procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei poate fi intocmit in termen de 6 luni de la momentul savarsirii contraventiei si trebuie sa va fie comunicat in termen de o luna de la intocmire.
Art. 26
(3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Cu stima
Tanyia
Trebuie sa va comunice procesul verbal in termen de 2 luni de la constatarea faptei. Daca v-ay notat seria cardului urmeaza incheierea pv. Il puteti contesta in termen de 15 zile de la comunicare, daca stiti ca nu ati validat nu are rost sa umblati prin instanta, platiti jumatate din minim in termen de 48 ore, adica 50 lei cat ati fi platit pe loc.


Tanyia a scris:

Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Cu stima
Tanyia

daca esti citat innaintea expirarii termenului de prescriere, aplicarea amenzii se poate prelungii...si tot asa....

Alte discuții în legătură

Amenda ratb - cum formulez plangerea contraventionala? newuser newuser Buna seara, am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca un controlor ratb sa imi intocmeasca un proces verbal fara cunostinta mea? ihatecontrolori ihatecontrolori Am fost victima unui abuz al controlorilor RATB. Imediat ce urc in tramvaiul RATB, ma indrept catre un aparat de taxat. Imi scot abonamentul RATB vrand sa ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)