avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatiile copilului fata de parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatiile copilului fata de parinte

buna ziua, parintii mei au divortat in urma cu x ani (pe atunci eu fiind minor). Tata a platit pensie alimentara numai pentru o perioada scurta de timp. In urma cu o saptamana am citit ca eu totusi sunt obligat din punct de vedere legal sa il intretin. In ce consta aceasta intretinere? Intretinerea se aplica si daca are pensie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:55, 21 Ianuarie 2018
Obligația de intretinere exista în rude, intre dvs și parinte, numai ca o condiție ar fi ca omul sa fie în nevoie și sa nu se poata întreține singur, ori înțeleg ca are pensie,deci nu e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare plata pensie alimentara si mostenire Esco888 Esco888 Stimati reprezentanti ai leguitorului, va scriu pentru prima data, motiv pentru care s-au adunat mai multe intrebari. Situatie: relatie de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara perioada vacantei ContSters284642 ContSters284642 Buna ziua, am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului. acum m a dat in judecata ... (vezi toată discuția)