avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... leasing masini bilet ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

leasing masini bilet ordin

Buna ziua,

Am luat o masina pe firma - in leasing. Masina a fost furata acum 3 saptamani. In contractul de leasing se specifica ca "locatorul" (porsche leasing) este indreptatit la plata tuturor facturilor PINA la data incidentului (in articolul referitor la asigurarea si despagubire in caz de furt). Facturile erau platite la zi cand masina a fost furata.

Acum Porsche a trimis noi facturi si mentine ca daca nu le platim in continuare este "frauda" pt ca biletele de ordin nu au acoperire. Cine ia o masina in leasing cu 20 de bilete de ordin acoperire in banca (adica inca 2 ani aproape)?

Cum pot anula biletele sau obtine o suspendare a platii pina cand politia gaseste masina sau asigurarea plateste ???
Cel mai recent răspuns: imobv , utilizator 19:55, 18 Octombrie 2009
conform contractului firma util;izatoare are obligtia sa ahcite toate ratele de leasing scadente pana la data la care firma de asigurari plateste despagubirea, altfel firma de leasing poate introduce biletele la ordin la platga, poate percepe penalitati, poate declara contractul reziliat si poate face orice altceva ii permite contractul, iar in general contracutl ii permite sa faca cam orice vrea ea.
Dati-mi voie sa "citez" articolul 11 din contract :

"In cazul furtului sau a daunei totale... locatorul va avea dreptul la incasarea tuturor facturilor emise inainte de data evenimentului si neincasate, plus ratele de capital ramase de achitat pina la sfarsitului contractului"

Ca atare ---- eu as spune ca NU mai are dreptul sa emita FACTURI NOI dupa data producerii evenimentului (adica furtului).

Sau, poate ca pot emite facturi pt rata de capital - minus dobanda (desi nu reiese clar daca sunt intitulati sa emita facturi pt rata de capital SAU daca sunt intitulati sa obtina valuarea ratelor de capital de la Casco)

... dar, oricum, problema tot ramane cu biletele de ordin si cu faptul ca ei au eliberat factura deja ... care nu pare a fi conform contractului.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
imobv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism in leasing furat balexe balexe In urma cu cateva luni mi-a fost furata masina din fata unei spalatorii auto. In interiorul acesteia, la momentul producerii evenimentului, se afla un rand de ... (vezi toată discuția)
Leasing curtayns curtayns Salutare! Doresc sa achizitionez o masina in leasing pe firma fratelui meu. Deoarece dau avans 50% mi s-a spus ca nu mai este nevoie sa prezint bilantul ... (vezi toată discuția)
Obligat sa platesc???? sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, am si eu o intrebare, in cazul unei masini furate daca nu s-a mai platit leasingul la ea de cand a fost furata (mai 2009) pana in prezent si nu sa ... (vezi toată discuția)