avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reducere de pret sunb pretul de achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reducere de pret sunb pretul de achizitie

In ce situatii se pot face reduceri de pret sub pretul de achizitie?Si in cazul in care se fac astfel de reduceri afecteaza TVA ul avand in vedere ca marfa este achizitionata din UE si s-a aplicat taxare inversa pentru ea, deci practic nu s-a dedus TVA!Rog raspuns urgent de la cunoscatori!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:25, 21 Octombrie 2009
Reducerea de pret,cine o face, furnizorul sau cel ce achizitioneaza? Nu ati specificat.Daca o face furnizorul, aveti aceleasi criterii ca la achizitii, fara vreo limitare.Cel ce achizitioneaza marfa nu poate interveni asupra pretului de achizitie prin reducere de pret, nu aveti contrapartida.Dar pe dvs.cred ca va intereseaza sa vindeti sub pretul de achizitie si aici intervine OUG 99-comercializarea produselor....,anumite condittii
Da despre vanzare ma intereseaza!Stiu in principiu conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea face reduceri de pret sub pretul de achizitie, doar din punctul TVA am nelamuriri!Avand in vedere faptul ca marfa a fost achiz din UE si nu am dedus TVA, ma gandesc ca nu am de ce sa colectez TVA pentru reducerile de pret sub pretul de achizitie!Sau?
Chiar si in cazul achizitiilor UE se deduce tva prin taxarea inversa. Ca nu ati platit nimic, nici furnizorului, nici catre buget este una, dar ati beneficiat de dreptul de deducere.

Motivul nu este acesta, nu colectati tva pt ca vinzarile sub pretul de achizitie sunt permise de CF. Pretul de vinzare trebuie sa fie pretul pietei.
Stiu ca am dedus si am colectat prin taxare inversa dar nu stiu exact ce inregistrari contabile se fac in acest caz!Ce inseamna pretul pietei?Cum se poate determina?Mentionez ca este vorba de gestiune global valorica si produsele sunt posete.Multumesc!
Pret piata cf art 7 alin 1 pct 26 din CF la care apoi se pot acorda reduceri pt diverse motive, mentionate in contracte.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)
Dezmembrari auto- achizitie masini Luminita.Crisan Luminita.Crisan Buna ziua, As dori sa intreb, si daca se poate sa-mi raspundeti documentat, daca la achizitia de masini in vederea dezmembrarii, se aplica taxarea ... (vezi toată discuția)