avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata ore suplimentare

sunt pompier civil la unatc si de 2 luni ni s-a sistat plata orelor suplimentare,dar nu ni s-a aratat baza legala a sistarii.exista o lege care anuleaza plata acestor sporuri?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 01:28, 18 Octombrie 2009
Dvs aveti legi speciale sau va guverneaza Codul Muncii,unde

ART. 117 (2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
ART. 118 (1) La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, cu respectarea prevederilor art. 111 sau 112, dupa caz.
(2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 111 sau 112, dupa caz, este interzisa, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
ART. 119 (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite an urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia.
(2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.

Poate ca este vorba de o restrangere de buget,si in aceasta situatia nu ar mai trebui sa lucrati suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiective de performanta individuala LucianT LucianT Este OK sa treci in [b]fisa de evaluare[/b] la [b]obiective de performanta individuala [/b]prestarea de ore suplimentare in cursul saptamanii de lucru si in ... (vezi toată discuția)
Salarizare ionel chereja ionel chereja Cum se pot plati orele suplimentare , ma intereseaza ce acte trebuie facute in compartimentul contabil si juridic pentru a beneficia de orele suplimentare ... (vezi toată discuția)