avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... teapa modeling
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

teapa modeling

Salut.O sa scriu cat mai succint si elocvent.
AM fost abordat pe strada la Unirii in fata la Cocor de un domn,cu un pliant care facea reclama la modeling ceva.M-am oprit degeaba,am zis sa il ascult,apoi a zis hai pana in cladirea asta la colega sa vorbesti cu dansa.Am mers cu dansul,doar de curiozitate,sa vad cum incearca astia sa ma manipuleze.Am urcat sus,am ajuns intr-un birou,colega lui mi-a facut o prezentare la o oferta de prezentare de moda.Ma prezint cand vreau eu la ei,fac reclama/fac poze la anumite articole vestimentare,apoi o sa fiu platit cu 300 lei.Au zis ca o sa imi ramana si articolele vestimentare la care fac reclama.Apoi mi-au zis ca trebuie platita o garantie de 120 lei ,ca sa fie ei siguri ca ma intorc inapoi.
Dintr-un motiv pe care nu as dori sa il public pe acest forum din cauza rusinii(sper ca ma intelegeti :)) ),am acceptat si am platit.Au zis ca o sa ma sune azi,maine ca sa stabilim cand facem sedinta.Bineinteles ca nu m-au sunat nici dupa 6 zile,asa ca am fost eu la ei ieri.Am vorbit acolo cu directorul,mi-a spus ca am fost "promovat" si selectat de mai de sus sa fiu "profesionist",adica ca o sa castig mai mult.Mi-a scris pe foaie niste cifre,cateva sute de euro,cat pot castiga eu.Eu transant l-am intrebat daca trebuie platit ceva.A zis ....pai.......a mai zis cateva cuvinte,apoi a zis ca exista o taxa de 200 de euro,care poate fi platita in transe.A trebuit sa zic de 5 ori la rand nu,bineinteles politicos,ca sa inteleaga.Apoi mi-a spus ca o sa ma sune colega in termen de 30 de zile,ca sa stabilim cand facem sedinta.Mi-a spus ca o sa primesc garantia inapoi plus 300 de lei profit.

BIneinteles ca inca de la inceput chestia asta mirosea a teapafoarte mult,dar din cauza faptului ca am lasat garda jos si am incetat sa gandesc logic,la rece,am acceptat.
Cum fac sa imi recuperez banii inapoi?
Sau,stiu ca e foarte naiva intrebarea si eu stiu deja cam care e raspunsul adevarat,eu totusi intreb:e vreo sansa sa primesc aia 300 de lei ? :))

Am sunat si la ANPC,le-am explicat situatia,si mi-au zis ca nu se poate face nimic.Nu le-am spus ce scrie in contract pentru ca nu il aveam la indemana.

[ link extern ] /

O sa atasez o poza aici,ca sa va faceti o idee.
Cel mai recent răspuns: stefan222 , utilizator 18:55, 23 Ianuarie 2018
Nu aveti nici o sansa,au mai fost zilele trecute discutii similare pe forum.Un user nici nu citise contractul semnase precum primarul.Asa cum am spus in alte raspunsuri acesti tepari opereaza la limita legii,nu am citit contractul dar in mod evident nu isi asuma nici un fel de obligatii.Dvs ati platit taxa pe naivitate in lumea escrocilor se numeste altfel dar nu vreau sa va jignesc,Sfatul meu este sa mai lasati fb si sa incepeti sa cititi si stiri,site-uri-cu reportaje,anchete etc.In ziua de azi cand informatia este atat de accesibila este rusinos sa picati in mana unor tepari.Au fost nenumarate reportaje la tv, stiri,articole online privind modul de operare al acestor firme.
Cititi va rog contractul,l-am atasat mai sus.Acolo scrie clar ca consimtamantul este revocabil pana la captarea imaginii,cu returnarea sumei.Mai este inca o clauza precizata,care e putin ambigua.
Va rog sa ma lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum îmi pot recupera banii dupa ce am fost înșelat în contract? ApetreiAlex21 ApetreiAlex21 Acum o luna, m a abordat pe strada o firma de casting sa le fiu model și sa fac reclame pentru niște haine, mi sa spus ca voi câștiga bani, haine, toate ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de dosar penal Claudiaaaaay Claudiaaaaay Am 18 ani împliniți și acum câteva zile am făcut o fapta foarte urata și rușinoasă, și adică am furat dintr-un Mall 3 articole aproximativ cu o ... (vezi toată discuția)
Am semnat un contract fără să-l citesc, prin urmare am plătit 120 de lei crezând că e o garanție care mi se va restitui. pot face ceva ca să-i recuperez? Mihail333215 Mihail333215 Am fost oprit de cineva pe strada cu o oferta mai mult sau mai putin interesanta (Sa fac poze pentru a promova articole vestimentare cu garantia de a primi ... (vezi toată discuția)