avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Articolul 309 C p C Inadmisibilitatea probei cu martori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Articolul 309 C p C Inadmisibilitatea probei cu martori

Intrun proces avand obiect revendicare imobiliara , partea adversa prin intampinare propune instantei proba cu martori in dovedirea drepturilor sale. Cu toate aceste partea adversa nu depune nicio proba scriptica la dosar.
Probele privind drepturile reclamantului sunt acte autentice emise pe noul cod, civi dar si pe vechiul cod.

Ma gandesc ce putere probanta ar avea marturia unui martor fata de acte autentice .
Am vazut ca exista si varianta ca paritul/partea adversa sa introduca o actiune in anularea unuia dintre actele respective folosindu-se de aceasta in scopul admiterii probei cu martori in procesul de revendicare.

In acest caz, in care se admite actiunea in anulare insa in urma verificarilor se dovedeste ca actul/actele autentice sunt valabile. Sa inteleg ca intai se judeca anularea/validarea actelor,apoi revendicarea.

Deci procesul cu anularea validarea poate dura 2-3 termene, ceea ce inseamna 7-12 luni ,apoi cel cu revendicarea inca 2-3 termene adica inca 1-2 ani .

Astept puncte de vedere MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 18:18, 24 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are doar calitatea de ocupant trebuia sa utilizati procedura prevazuta de art.1034 si urm NCPC privind evacuarea din imoblilele folosite sau ocupate fara drept.De principiu, nu pot fi anulate acte autentice prin declaratii de martori.
Am folosit 1033 su . dar instanta din oficiu a sesizat inadmisibilitatea, in motivare instanta spune ca intre noi trebuiau sa fi existat raporturi de locatiune si ca paratul exhiba un drept. Fapt pt. care paratul a depus urgent si la misto' o actiune in anularea unui act de la dosar. care s-a anulat . Deci o artifica de procedura.

Deci eu caca vin sa va zugravesc apartamentul, si apartamentul este gol, dupa ce termin lucrarea , nu mai ies din el si imi aduc si lucrurile acolo. Dvs nu ma veti putea da afara pe procedura speciala. Veti face un proces in revendicare deoarece eu voi sustine doar verbal ca mi se cuvine si mie o parte din apartament. ( deci doar verbal ) asa a facut paritul.

Asta si caut ! un avocat care sa inteleaga speta si sa nu se indoaie cand va afla de situatia medicala a partii adverse. Adica un meserias care lucreza cu legea ,ci nu cu sufletul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Antik, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune de 30 de ani ContSters275905 ContSters275905 Buna seara, Am cateva intrebari referitoare la uzucapiunea de 30 de ani. Trebuie sa specific de la bun inceput ca eu am fost chemat in judecata (deci sunt ... (vezi toată discuția)
Proba dol Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Avem un contract de vanzare-cumparare in forma autentica. vanzatorii se trezesc dupa ... ani ca vor sa-l anuleze pt dol. Conform doctrinei dolul se poate ... (vezi toată discuția)
Procura leusan leusan 1) Intr-un proces in care o persoana fizica ce are calitatea de mandatar al unei alte persoane fizice a pierdut procura in original si nu are nici copia ... (vezi toată discuția)