avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj judiciar, mostenire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj judiciar, mostenire

Buna ziua,

In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu a avut partajul facut, este o casa de la parintii lor, urmeaza sa fac succesiunea pentru partea tatalui meu, iar apoi probabil va fi nevoie de un partaj in instanta, caci nu are unde sa se mute, si nu este genul care sa doreasca mediere.

Stiu ca va dura ani de zile procesul si va fi nevoie de o taxa de timbru care poate ajunge si la 5% din masa partajabila, timbru judiciar si o taxa de expertiza + avocat.

Pentru calcule generale nu am inteles cat ar fi aproximativ taxa de timbru judiciar si cea de expertiza, sau daca ar mai fi alte taxe posibile in plus.
Expertul este platit de cel care a inaintat partajul sau se vor imparti aceste taxe?

Pentru a estima suma platita unui avocat cam cate asistari in instanta vor fi nevoie pentru un partaj ?

Daca fratele nu va fi prezent atunci cand va fi notificat din punct de vedere legal ce se intampla?

Va multumesc pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: cont123456 , utilizator 08:26, 30 Ianuarie 2018
Onorariul avocatial se negociaza in functie de mai multe aspecte volumul de munca,notorietatea,experienta avocatului etc.In general onorariul pt expertiza este aproximativ 1000-1500lei,nu conteaza daca fratele dvs o sa fie sau nu prezent,important este ca procedura de citare a acestuia sa fie realizata.Aveti multe intrebari,consultati un av pt a aproxima costuri,durata etc.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preturi iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Va rog pe acesta cale sa imi oferiti niste preturi pt un proces de iesire in indiviziune pt o garsoniera situata in Bucuresti , Vitanul vechi. ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune dzavate dzavate Tatal nostru a murit acum 17 ani si nu s-a facut succesiunea...mama a murit acum 5 luni...masa succesorala este un apartament pe care vrem sa il ... (vezi toată discuția)
Partaj ghita florian ghita florian ce documente imi trebuie ptr partaj,unde se depun si daca este necesar sa angajej un avocat _ cu avocat cit ma costa iar fara avocat cit? { aproximativ} ... (vezi toată discuția)