ln prejurările arătate de moderator trebuie să urmați câțiva pași până la Instanță și anume trebuie să anunțați inscris proprietarul ( scrisoare recomandată ) că este restant la Asociație și că sunteți de acord să incheiați un acord de eșalonare a datoriilor pentru a nu se ajuge in Instanță . Numai după ce au eșuat ințelegerile se ajunge in Instanță puteți parcurge mai departe .
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde cine a pus intrebarea, proprietarul sau reprezentantul asociatiei.
Proprietarul are obligatia sa isi achite cheltuielile din lista de intretinere.
Nu scrie nicaieri ca este obligatorie notificarea in scris, restanta este inscrisa in lista. Asociatia il notifica prin instanta.
Articolul 50-L230/2007
(1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
De ce trebuie anuntat in scris ca are datorii? Vede pe lista de intretinere ca are de plata...si nu este nevoie nici de acordul de esalonare.Va fi dat in judecata dupa 90 zile...si va plati si cheltuielile de judecata.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Noi mergem in grup - mb. com. executiv, presedintele, administratorul, pe casa scarii cu o sticla cu vin, sunam la usa debitorului si il invitam, "ca la nunta" sa aiba amabilitatea sa-si achite datoriile. Sa vedeti rezultate...
La un moment dat am avut o reactie- a unui asemena personaj care a replicat- ce dom'le, sa-mi las copiii sa moara de foame ca sa vin sa-ti achit dumitale intetinerea?
Poate nu va vine a crede, dar fix, asa s-a intamplat
Daca ii limitezi accesul la utilitati, vine Legea, Constitutia, Parlamentul U.E.care te i-a de guler si-ti spune ca nu ai asemenea prerogativa! Zau,? Si ce trebuie sa fac? Il actionez in instanta, obtin o sentinta favorabila si omu' tot nu achita. Te forteaza sa apelezi la un ex. judecatoresc. In cateva cazuri, debitorul a trebuit sa-si instraineze locuinta. Cine este de vina? Asociatia de proprietari!
Uite dom'le ce oameni haini, sa-i i-a casa omului...
Pune-l pe omul respectiv sa munceasca in cadrul as. prop., sa indeparteze gheata si zapada de pe trotuare, sa faca curat un subsol - pentru care il si platesti, dar cetateanul nu numai ca refuza, dar iti si replica- ce dom'le mai gasit pe mine cel mai prost din parohie?
Asta este, tara i-a invatat sa stea cu mana intinsa. Pana si cetatenii din UE ne-au apostrofat, insa acum se pare, ca au inteles si ei cum se sta cu drepturile omului...
Va doresc mult succes la recuperarea debitelor, dar nu fiti prea duri, ca nu de alta, dar o sa fiti acuzati de discriminare... Aveti grija, stiti a cui data de nastere este astazi ! Urmasii lui i-au invatat, sa intinda bine mana, iar pe cei care muncesc, sa-l jupuiasca cat main tare, ca deh, dreptul la un trai decent este stipulat pana si in Constitutie, da?
Cheltuieli de judecata
frgt_me
Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)