avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vânzare-cumpărare utilaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vânzare-cumpărare utilaj

Doresc sa achizitionez in utilaj pt. anumite teste auto, dar proprietarul sustine ca nu are acte de proprietate. Utilajul a fost tarnzactionat intre doi prieteni sustine el. Ca sa cumpar acest utilaj pot sa inchei un contract de vanzare-cumparare? Dobandesc legal utilajul astfel?
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: xyxy , utilizator 10:54, 26 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce anume utilaj este vorba si ce valoare are utilajul? In principiu, se poate face un act sub semnatura privata, in care vanzatorul specifica cum a devenit proprietar si ca va garanta contra evictiunii, viciilor si pentru buna functionare. Insa apoi, mai conteaza si ce veti face cu utilajul ulterior, pentru ca daca-l duceti acasa si-l folositi in scop personal, in garaj, nu va fi nicio problema, insa daca-l bagati intr-un service auto spre exemplu, si urmeaza sa va autorizati pe baza lui, veti avea nevoie de actele de provenienta ale utilajului, specificatiile tehnice, cartea de revizii si asa mai departe.
Va multumesc Foarte mult! Raspunsul dvs. imi este de un real folos.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
xyxy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari utilaje agricole catre banci mary6 mary6 Buna ziua.In anul 2016 am dorit sa achizitionez o combina agricola second hand,de la o persoana fizica in urma unui anunt postat online.Am platit un avans ... (vezi toată discuția)
Evictiune Doncean Doncean Vanzatorul si cumparatorul, in asociere, nu urmeaza sfatul Notarului care se disculpa. Se elibereaza act notarial fortat. Cum definiti evictiunea? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu in cazul unui contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un imobil intr-un bloc nou (dat in folosinta chiar in 2011), ... (vezi toată discuția)