avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentare minor

Va rog sa-mi spuneti; daca unu dintre copii mei locuieste la mine si celalalt cu mama (cu fosta sotie) Cum se plateste pensia alimentara???? Sau cum se procedeaza??? Cum este legea??? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Evelyn 10 , utilizator 19:50, 27 Ianuarie 2018
Pentru a putea stabili cum se plateste "pensia alimentara", ar trebui sa cunoastem pe langa situatia de fapt existenta ( constand in faptul ca fiecare dintre parinti are cate un copil in intretinere), si situatia juridica (daca exista). Situatia difera dupa cum despartirea este una, sa-i spunem "conventionala" sau .... una avand la baza pronuntarea unei hotarari de divort, ...
Dl.Avocat Dragos Barnea copii dupa divort au stat cu mama prin hotarare judecatoreasca fata si baiat. Acum patru luni baiatul care are 16 ani sa mutat la mine. Mama lui (fosta sotie nu avea grija de el. Abuza psihic si emotional si de multe ori si fizic. Eu platesc inca pensia alimentara a treia parte din salar. Eu mai am inca un copil din a doua casatorie. Am intentat proces pentru ca sa nu mai platesc pensia fiindca baiatul este cu mine. Sunt curios si as vrea sa stiu cum este legea. Cum o sa fie mai departe cu pensia ????
?????Ma ajuta cineva?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei alimentare ulea ulea Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie ... (vezi toată discuția)
Evacuare copil minor pendre pendre Evacuare copil 27 de ani. Sant divortat in primul casatorie am 2 copil la care trebue sa platesc pensie alimentara. Mam recasatorit sotia actuala are un ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere cand parintii divortati locuiesc impreuna sinocreea sinocreea Buna ziua, se poate sa se fi discutat si sa existe pe forum un raspuns la intrebarea mea, dar recunosc ca nu prea am gasit sau nu am stiut sa caut mai ... (vezi toată discuția)