avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Timp prelucrare caz penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Timp prelucrare caz penal

Buna ziua. Am avut in noiembrie 2016 o fuga de la locul accidentului, anul trecut (2017) pe la inceput mi-am luat avocat. Totul bun, a decurs frumos dosarul, declaratii, etc, de vreo 6 luni stadiul dosarului a ramas la fel. Acum doua saptamani mi-a comunicat domnul avocat ca a vorbit cu doamna procuroare si mai sunt 2 dosare pana se ocupa de al meu si primesc raspuns sapt viitoare (adica saptamana trecuta). Joi mi-a comunicat avocatul ca are programare la doamna procuroare vineri si ma suna. Iar nu am primit raspuns. Intrebarea mea, este legal sa-mi tina dosarul atat timp fara sa se intample nimic?
Nu exista un termen legal de solutionare, totusi, activitatea de up ar trebui sa se desfasoare intr-o durata rezonabila, in caz contrar, aveti dreptul sa depuneti contestatie solicitand accelerarea procedurii. Cititi art.488^1 c.p.p. si urm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen rezonabil Canțur Costel Canțur Costel Care este termenul rezonabil de comunicare a unei soluții la un dosar de violare de domiciliu și distrugere înregistrat la parchetul Vaslui? Am un dosar ... (vezi toată discuția)
Parchetul poate fi chemat in instanta pentru ca refuza sa trimita ... of205 of205 Parchetul poate fi chemat in instanta pentru ca refuza sa trimita un dosar de talharie la instanta ? (vezi toată discuția)
Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)