avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Retragere bani din SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Retragere bani din SRL-D

Am o societate de tip S.R.L.-D, platesc 3% impozit pe venit si vreau sa stiu daca pot scoate banii din contul bancar fara alte formalitati. Mentionez ca sunt administrator si unic asociat.

Doresc si baza legala daca se poate. Multumesc!
Banii ii puteti scoate, numai ca trebuie sa ii si justificati.
Asociatul poate ridica bani din societate, in folos propiu, doar sub forma de dividende, situatie in care datoreaza, la momentul ridicarii cota de impozitare de 5%, cu conditia ca societatea sa inregistreze profit. Ffolosirea banilor societatii in scop personal sau retragrea fara justificare, reprezinta infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asocierea intr-un s.r.l. Ovidiu Ionel Ovidiu Ionel Buna ziua! Doresc sa ma asociez intr-o S.R.L. infiintata in anul 1991 care are un patrimoniu destul de frumusel. Ce acte sunt necesare sa fac ca sa nu am ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende cass4 cass4 Buna ziua, O cale legala prin care un asociat poate ceda dividendele lui celuilalt asociat? Multumesc (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale derulare activitate prin srl sau microintreprindere ralvintila ralvintila Buna ziua, as vrea sa infiintez o societate (SRL sau microintreprindere) cu asociat unic, avand ca obiect de activitate consultanta imobiliara. Ma puteti ... (vezi toată discuția)