avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract Inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract Inchiriere

Am preluat aum 3 ani o societate comerciala, si am inchiriat spatiul de la proprietar . Acum 1 an am infiintat un al doilea pucnt de lucru. In urma schimbarilor si a crizei din ultimul an ,vrem sa inchidem primul punct de lucru aflat in spatiul proprietarului. Contractul cu proprietarul expira la 1 ianuarie 2010. I-am trimis o scrisoare prin care il anuntam cu 1 luna inainte ca vom elibera spatiul , lucru care e stipulat in contract. As dori sa stiu daca voi intampina probleme in eliberarea spatiului. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Droxi , utilizator 18:31, 22 Octombrie 2009
atita timp cit respectati prevederile contractuale nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Din punct de vedere legal, obligatia dvs. ca si chirias era sa anuntati cu cel putin 60 zile ca parasiti imobilul respectiv, dar daca in contractul respectiv este prevazut acel termen de 30 zile si dvs. il si respectati , e totul ok.
Probleme nu pot apare daca a-ti notificat proprietarul asa cum spuneti si deasemeni respectati termenul contractual. De asemeni este obligatorie prezenta dumneavoastra la Oficiul Registrului Comertului din raza teritoriala pentru modificarea sediului firmei sau desfiintarea unui punct de lucru.
Va multumesc pt. raspunsuri . Insa am o problema care nu-mi da pace. Proprietarul nu mi-a emis chitanta pentru plata chiriei. De aceea ma tem ca voi avea probleme .
Solicitati proprietarului acea chitanta pentru plata chiriei, este obligat sa emita chitanta pentru sumele incasate .Daca refuza , notificati l in scris. Dvs. ati respectat clauzele contractuale , nu aveti dc sa va faceti probleme, probleme vor fi de partea dumnealui daca nu va emite documentele.

Alte discuții în legătură

Obligat sa semnez contract inchiriere vasile15 vasile15 BUna ziua!Doresc sa inchiriez un spatiu comercial,iar persoana care imi inchiriaza spatiul tine neeaparat sa semnez astazi duminica contractul..eu vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat miceaneacsu miceaneacsu Buna seara, Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva Recent am infiintat o firma si am facut un contract de comodat, ptr. inregistrarea unui punct de ... (vezi toată discuția)
Atentie la acte si la buzunar ! MICOLIS MICOLIS O societate în curs de constituire, pe baza rezervării denumirii, închiriază un spaţiu comercial pt. punct de lucru. Se întocmeşte şi semnează un ... (vezi toată discuția)