avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in invatamant

In perioada 1992-2001 am fost angajatul unei parohii dar am mai activat si ca profesor de religie (suplinitor calificat) in doua scoli,fiind platit de acestea cu plata cu ora.
Din 2001 sunt angajatul (cu cartea de munca la scoala) acestor doua scoli avand acelasi numar de ore (minim 18 la cele doua scoli) ,pe care le-am avut si in perioada de dinainte de 2001.
Perioada 1992-2001 se considera vechime in invatamant?
Va multumesc anticipat pentru ajutor si sfat!!
Cel mai recent răspuns: gabrielso , utilizator 17:08, 19 Octombrie 2009
Presupun ca pentru perioada in care ati fost angajatul parohiei aveti trecut in carnetul de munca acel loc.
La acel moment, faptul ca erati si suplinitor reprezinta un fel de a 2-a slujba. Nu rezulta de nicaieri ca ea a fost indeplinita, ptr ca nu este evidentiata nicaieri in carnetul de munca.
In masura in care puteti, solicitati de la cele 2 scoli cate o adeverinta din care sa rezulte ca in perioada mentionata de dvs ati fost suplinitor la religie, cu norma de minim 18 ore.
Perioada 1992-2001 se considera vechime in invatamant?

Da, daca in perioada respectiva ati avut incheiat cim cu timp partial ( cf CCM Invatamant).
Vechimea se va determina proportional cu timpul efectiv lucrat.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
As dori sa va mai intreb:daca as obtine adeverintele amintite de Dvs., pot ajunge
la vreun rezultat?
Ar fi o dovada ca aveti vechime in invatamant.
Din păcate nu am avut un contract explicit pentru aceasta activitate, nici nu am stiut daca s-ar fi putut aplica cumul . Mi-am desfăsurat activitatea cu toata buna credinta si abia acum am observat ca pentru perioada 1992-2001 ,desi am lucrat efectiv cu norma intreaga în invatamant,aceasta nu produce efectele referitoare la vechimea in invatamant.
Desi rapsunsul Dvs, pe de o parte imi da sperante, nu stiu ce sanse am de a le pune in practica,adica sa obtin recunoastrea muncii efective prestate , sub forma recunoasterii vechimii in invatamant.

Cu consideratie pentru amabilitatea si sfatul Dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde-mi ridic cartea de munca? fabiana_jovv fabiana_jovv Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu cartea de munca. In urma absolvirii unui liceu pedagogic in anul 2001, am profesat 1 an de zile ca ... (vezi toată discuția)
Anulare stagiu de cotizare ellinia ellinia Buna ziua! Va rog, un sfat, in urmatoarea situatie: O persoana se pensioneaza din invatamant. Din stagiul de cotizare au fost anulati 16 ani, perioada ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime - nevalorificat la recalcularea pensiei? ema.1 ema.1 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema:in vederea recalcularii drepturilor de pensii, parintele meu a solicitat unitatii in care a fost incadrat ( ... (vezi toată discuția)