avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa-mi dea adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa-mi dea adeverinta de vechime

Ma numesc C.N. din Constanta iar urmatoarea mea problema este urmatoarea: in anul 2015 in lunile ianuarie si februarie am lucrat la SC ..... cu sediul in ........ la o sucursala din Constanta iar in urma disponibilizarii s-a refuzat sa mi se dea adeverinta de vechime. Am trimis un mail anul trecut dar iar fara rezultat si nici la telefon nu-mi raspund. Am fost la Casa de Pensii si sunt inregistrata cu 2 luni in baza de date.. Va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot obtine vechimea de acolo. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 1 Februarie 2018
Multumesc frumos pentru ajutor. In urma solicitarii prim email tinand cont ca societatea este in Braila si eu in Constanta, am primit aceea adeverinta in emailul de raspuns in atasament. Este valabila? nefiind in original?
De regula, astfel de documente se solicita a fi depuse in original. Este posibil ca documentul sa fie insusit de casa de pensii daca se regasesc elemente de identificare adeverinta plus semnaturi emitent pe atasamentul la e.mail.
Aveti confirmarea prin e.mail ca adeverinta este intocmita. Puteti solicita firmei sa va trimita adeverinta in original, prin posta.
Sunt institutii (de exemplu, casa de pensii) care va solicita originalul adeverintei ... acel atasament este valabil numai in anumite situatii.

Legea prevede ca înscrisul în forma electronica (având asociata sau incorporata o semnătură electronica certificata) este asimilat înscrisului sub semnătură privata. Iar dacă aceasta este recunoscut de cel căruia i se opune, produce aceleași efecte juridice ca un înscris autentic.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverință vechime Madalina38 Madalina38 Buna ziua! Ce pot face in cazul in care nu mi s-a eliberat adeverință de vechime în muncă, iar firma a intrat în insolventa? Mentionez ca am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o reclamatie daca angajatorul refuza sa îmi elibereze ... maiaB maiaB Unde pot face o reclamatie daca angajatorul REFUZA sa îmi elibereze adeverința cu sporurile nepermanente obține până în anul 2001??? (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de venit liviubarbu liviubarbu Buna ziua Acum 30 de zile am trimis(prin posta, cu confirmare de primire) catre ultimii 2 angajatori cereri pentru eliberarea unor adeverinte de vechime. NU ... (vezi toată discuția)