avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipată
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipată

Bună ziua, sunt născută in 6 septembrie 1964 și lucrez in învățământ din septembrie 1988 .Am făcut facultatea de fizică, 4 ani, in cadrul Universității Bucuresti . Am avut 2 ani concediul de creștere copil , plus încă un an fără plată. Conform legislației in vigoare când ma pot pensiona anticipat cu 5 ani și care ar fi penalizarea?
Mulțumesc!
Mihaela.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Bluetravelgirl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:33, 2 Februarie 2018
Eu nu am facut nici un calcul
Eu am spus doar ce conditii trebuie sa indeplineasca.
Eu nu am postat ca sa va contrazic cu ceva.
Pana in anul 2022/23 poate intra in discutie si atat de discutata noua lege a pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca italia Roxana Popa Roxana Popa buna ziua, mama mea lucreaza in Italia de 6 ani,cu contract de munca cu jumatate de norma.cum se considera la noi in tara aceasta vechime,in cazul ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata stefaste stefaste Rog frumos pe cineva care ma poate ajuta c-un raspuns referitor la varsta de pensionare. Art.62-(1) Pensia anticipata se cuvine,cu cel mult 5 ani inaintea ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare laumotor laumotor Am 52 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 14 la grupa 1 de munca. Intrebare: pot beneficia de pensionare anticipata? din punctul meu de vedere, 33+7=40 ... (vezi toată discuția)