avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OUG 99/ 2017
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OUG 99/ 2017

Buna ziua, 

Cum ar trebui sa interpretez acest articol in cazul in care sunt angajata de 8 ani la un loc de munca si de 2 luni la alt loc de munca? Concediul de maternitate mi se va acorda de la ambele locuri de munca sau doar de la cel la care am vechimea minima de 6 luni?

„Art. 7. — Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)—d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical." din OUG 99
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Mikimokus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 31 Ianuarie 2018
Concediu de maternitate se acorda doar daca aveti un stagiu minim de asigurare de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Cele 6 luni se pot cumula de la mai multi angajatori.
Multumesc pt raspuns. Daca am inteles bine, concediul de maternitate mi se va acorda de la ambele locuri de munca...asa??!!
Ati inteles corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical la o luna jumatate de la angajare alina.livia alina.livia M-am angajat in 2 septembrie 2013. in 25 octombrie 2013 am primit co medical pt copil. Pana sa ma angajez aici nu am lucrat timp de 1 an. Nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt angajata in doua locuri de munca si as avea intrebari ... TashaMaya TashaMaya Buna ziua Sunt angajata in doua locuri de munca si as avea intrebari legale de concediul prenatal. Pentru a putea intra in concediu prenatal trebuie sa fiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate dascaluf dascaluf Buna ziua, imi poate explica cineva va rog daca eu lucrez de exemplu doar in luna a 7-a anterioara nasterii copilului, beneficiez de concediu de maternitate si ... (vezi toată discuția)