avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost mințit de cumpărătorul mașinii, care mi-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost mințit de cumpărătorul mașinii, care mi-a dat doar o parte din preț cu promisiunea că în zilele următoare o va achita în întregime. Ce pot face?

Buna ziua. In data de 27.012018 am vândut un autoturism unui individ pe nume X . S-a facut contractul de vanzare -cumpărare cu toata suma,stabilind intre noi ca in zilele următoare dupa ce merg sa scot fiscalul de la primărie sa imi dea un rest de bani,din total.Primele zile dupa vanzare nu a mai raspuns la telefon,iar acum spune ca nu pot dovedi ca nu mi-a dat toti banii,si ca va circula cu masina indiferent,astfel incat sa imi vina amenzi . Menționez ca are toate actele mașinii,in afara de certificatul fiscal . Ce pot face in situatia asta?
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 13:53, 20 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu eliberati sub nici o forma Certificatul fiscal,fara el nu poate inmatricula masina.Pe baza contratului va puteti radia de la taxe si impozite iar sarcinile fiscale vor ramane in sarcina lui.Reclamati la Politie situatia si solicitati retinerea certificatului.La un eventual control se retine certificatul si nu poate fi recuperat decat de dvs.
In cazul acesta, până una-alta, radiați masina din circulație și de la administrația financiară.
Și nu îi dați sub nici o forma fiscalul.
Apoi, individul sa circule cu ea așa cat va dori. Se va alege cu dosar penal pentru faptul că circula cu ea neinmatriculata..
Iar dacă nu au fost martori la vanzare, cam greu sa dovediti că nu ați primit toți banii.
Trebuia să îi opriți cartea mașini până va dadea restul de bani.
Acum, v-ați cam pacalit. Păcat.

Și da, nu strica să faceți și o plângere la poliție. Deși este posibil sa nu o primească, întrucât nu este nici o infracțiune savasita.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Quartila, utilizator
In afara de radierea de la directia taxe si impozite sa solicitati si sa se faca mentiunea ca s-a instrainat vehiculul la prefectura - serviciul permise. De la acest serviciu isi formeaza baza de data spre exemplu si cei de la CNAIR, pt amenziile privind circulatia fara a plati rovinieta. Puteti face asta pe baza contractului de vanzare cumparare. In ceea ce priveste banii, din pacate putine sanse sa puteti face ceva. Era vreun cunoscut de al Dvs?
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Andreea Simon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare ... Marius198909 Marius198909 Buna ziua! In anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare cumpare si fiscal scos de la primarie. Noul proprietar nu a inregistrat masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis: Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la ... (vezi toată discuția)
Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)