avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrarea in asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrarea in asociatia de proprietari

Buna ziua,

Am o nelamurire - in clipa in care un apartament se cumpara/mosteneste sau se dobandeste prin orice alt procedeu legal, noul proprietar preia automat calitatea de membru al asociatiei de proprietari, de la vechiul proprietar membru al asociatiei, sau trebuie sa completeze acea cerere simpla de aderare?

Daca proprietarul nu locuieste in tara, in absenta sa il poate inscrie in asociatie un imputernicit legal dar care nu are imputernicire exact pentru acest lucru?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:03, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de modalitatea de dobandire calitatea de membru al asociatiei de proprietari se obtine prin depunerea unei simple cereri.
Daca lipseste din tara o poate comunica prin email (cerere scrisa si semnata olograf) direct asociatiei sau presedintelui, daca au adrese de mail, sau o poate trimite unei rude sau oricarei alte persoane cunoscute sa o depuna la asociatie.
Numai pentru a vota in numele sau proprietarul trebuie sa trimita o imputernicire scrisa si semnata, imputernicirea poate fi trimisa in aceleasi conditii de mai sus.
Sa treaca si un nr de telefon de contact in cerere sau sa contacteze presedintele asociatiei pentru confirmarea cererii si imputernicirii, mai sunt indivizi in functii de conducere care abuzeaza de functie si vor sa isi faca jocurile cerand imputerniciri notariale sau de la Papa.
Va multumesc - deci sa inteleg ca cererea respectiva trebuie facuta musai de proprietarul din acte? De nimeni altcineva in numele sau? In cazul meu, e vorba de un copil care a mostenit apartamentul bunicii paterne. Sunt mama baiatului si as fi vrut sa fac eu cererea in numele lui, semnata de mine. Dar mi se cere actul de mostenitor si acolo nu figureaza numele meu, ci al baiatului. Presedintele imi spune ca cererea trebuie semnata de proprietar, dar el e minor. Multumesc.
Nu ati precizat ca proprietarul este minor, cand relatati o situatie incercati sa dati cat mai multe detalii daca doriti sa primiti un raspuns cat mai la obiect.

Ce varsta are minorul?
Minorul are un tutore?
Copilul a mostenit intregul apartament sau o cota?
Tatal nu a mostenit nicio cota sau a mostenit prin testament?

Semnati dvs in calitate de parinte al minorului, parintii minorilor exercita autoritatea parinteasca prin efectul legii.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte care nu este proprietar joannablue joannablue Buna ziua, stiu ca presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa fie membru al asociatiei si, implicit, proprietar in bloc. La noi in bloc presedintele ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea 196/2018: ... prettydaniola prettydaniola Cum se interpreteaza Art 49 pc 3 d) din legea 196/2018: proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari , adunare generala. yotantzy yotantzy Legea 230/2007 la Art. 25 aliniatul c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant ... (vezi toată discuția)