avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de imputernicire

buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o privinta presonala; parinti mei au o casa la tara pe care ar vrea sa mi-o da mie cu clauza de intretinere, pana aici toate bune dar, am si o sora care a primit deja prin contract de vanzare cumparare jumatate din curte si a construit casa pe jumatatea ei, deci ar insemna ca eu sa primesc cealalta jumatate de curte cu conditia mai sus mentionata, pe jumatatea mea este si casa batrineasca, ei locuiesc acolo, si imi dau cu clauza ca sa nu ii pot da afara, pana aici nu ar fi o problema eu nu intentionez asa ceva am apartament si sunt parintii mei. Problema mea este daca fac acest tip de act cat de usor se poate desface si mai ales daca se poate desface de catre sora ? daca sora imi poate "sparge" actul ? ce alt tip de act as putea face? si o alta rugaminte poate in caz de deces al unui parinte celalalt sa imi faca act singur, sa imi lase averea :) Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sorincostel , utilizator 21:16, 20 Octombrie 2009
rezolutiunea contractului de intretinere nu poate fi ceruta in instanta, decat de catre creditori sau debitor .
sora dvs nu va putea deci , sa atace actul respectiv, invocand simulatia . :)

sfatul meu este sa incheiati actul cu amandoi parintii si sa respectati clauzele contractuale , executand obligatia de intretinere asumata .
dreptul de intretinere este personal, netransmisibil prin succesiune , el stingandu-se prin moartea beneficiarilor.
astfel incat, la decesul parintilor dvs , veti deveni proprietara asupra bunului imobil ce face obiectul contractului de intretinere astfel incheiat .
va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru atentia acordata. Pot spune ca mi-ati fost de ajutor. am sa incerc sa inchei un astfel de contract de vanzare cumparare cu drept de abitatie imi prezinta mai multa incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort... brachma brachma va rog, am o nelamurire! parintii mei vor sa mi faca acte de vinzare cumparare cu clauza de intretinere, pt casa si teren. in cazul in care eu divortez, aceste ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)
Donatie? Diana123123 Diana123123 Buna ziua, Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)