avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere de mostenire casa la tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere de mostenire casa la tara

Buna ziua.
Am o situatie si nu stiu cum sa o rezolv. Socrul meu are o casa la tara si sunt 2 frati proprietari (ambii sunt trecuti pe tillul de proprietate).
Fratele lui a decedat in 2001.
Fratele lui are 2 copii, unul este in viata iar celalalt a decedat.
Cum procedeaza socrul meu acum sa poata sa devina singur proprietar?
Titlul de proprietate este la socrul meu, el a platit pana acum absolut tot (intretinerea casei, impozite, etc).
Fratele decedat nu s-a interest de casa, nici copii acestuia. Copilui acestuia, aflat in viata poate sa fie mostenitor?
Ce acte am nevoie pentru dezbatere de mostenire, daca are pretentii la casa cum evaluez casa, cum procedez?
Mentionez ca socrul meu de toti fratii au fost 7 dar 5 din ei au cedat (in trecut s-a intamplat dupa moartea parintilor lor) in favoarea lui (adica in favoarea socrului meu) ramanand 2 in final ca titulari. Intelegerea de cedare o are in scris si acum si apare si pe titlul de proprietate.
Va multumesc pentru respunsuri si indrumari.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:52, 1 Februarie 2018
Buna seara,
1. Nu exista cedare in favoarea cuiva in dreptul romanesc si nu a existat niciodata. Poate au dezbatut succesiunile si au fost renuntatori.
2. Va trebui sa apelati la un avocat care dupa ce vede toate actele va poate spune carei institutii sa va adresati dar, din cum vad eu problema asa cum ati descris-o, va trebui sa va adresati instantei.
3. Va trebui sa-i chemati pe toti cei 6 copii ai parintilor socrului fie personal (daca sunt in viata fie prin reprezentarea copiilor sau nepotilor lor) socrul dumneavoastra fiind al 7-lea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Despre dezbatere moștenire - acte proprietate Andrei300 Andrei300 Bună ziua,am o întrebare dacă mă puteți ajuta va rog frumos. Locuiesc cu părinții (de 35 de ani )în casa unchiului tatălui meu.Unchi care a murit de 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)