Am si eu cateva intrebari legate de obtinerea exercitatii autoritatii parintesti exclusive.
Precizez ca am citit tot ce am gasit pe site legat de subiect iar intrebarile sunt legate de ceea ce nu am mai intalnit in cazuri.
1. Consumul de droguri al celuilalt parinte, care este valoarea lui in balanta care judeca acordarea autoritarii parintesti, daca aveti cunostinta de cazuri de acest gen
2. Limitarea vizitarii minorului pana la aducerea dovezii medicale de non consumator, ati auzit de asa ceva? Este posibil?
3. In ce forma au valoarea ca si dovada informatiile din apeluri telefonice inregistrate sau conversatii de tip sms sau mediu virtual?
4. Cunoasteti cazuri care cu o actiune documentata ai dovezi coerente in care s-a avut castig de cauza fara reprezentarea de catre un avocat?
5. Ce organisme ale statului protejeaza minorul in cazul unor suspiciuni de instabilitate/violenta posibila asupra acestuia inafara de dgsap?
Și dacă este consumator de droguri, nu mai are drept de vizita a minorului?
De unde le scoateți ?!
E vreo lege ce interzice zice asta ?
Mâine o să spuneți că dacă mama este prostituata, nu are drept de încredințare a unui minor. Sa vina cu adeverință....de la ginecolog. Că i-au crescut păianjeni.
Un consumator de droguri, ca şi un alcoolic, poate să nu aibă discernământ în anumite momente şi poate face gesturi necugetate, ceea ce reprezintă risc pentru cei cu care vine în contact.
(7)Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti. (Lg 272/2004, art 36 )
Diferenta dintre un drogat si o prostituata este ca acel care este consumator de droguri poate avea in anumite momente discernamant diminuat, atitudini violente sau capacitati alterate, ceeace il fac sa devina un perricol pentru cei din jurul sau -adulti , dar mai ales sa nu poata fi capabil sa fie responsabil de minorul pe care il are in grija.
Prostituata are o problema de moralitate , dar nu pune in pericol imediat viata si integritatea minorului, ca doar nu il siluieste ea pe copil. Da, este adevarat ca efectele educatiei pe termen lung oferite de o asemenea persoana sunt deficitare, dar nu primejduiesc viata minorului in mod imediat.Psihologii atrag atentia asupra faptului ca o prostituata poate fi o mama foarte buna. Cele doua aspecte se exclud.. Asa ca, draga Quartila,,, da , pe un consumator dependent legea il opreste sa faca rau, inconstient sau constient, copilului sau, pe când asupra capacitatilor de a fi o mama buna ,chiar daca respectiva este prostituata , legea nu se pronunta. Eu nu neg ca efectele educatiei intr-un mediu cu asemenea vederi poate avea efecte dezastruoase, dar probabil ca legiutorul a gasit de cuviinta ca efectele cresterii institutionalizate a minorilor, departe de mama, sunt mult mai grave decat prezenta acestei persoane .in viata copiilor . .
Custodie exclusiva
David90
Buna seara.As dori sa stiu daca pot avea custodie exclusiva in cazul in care tatal copilului a fost inchis pt furt in Germania,dar a fost scos pe cautiune,plus ... (vezi toată discuția)