avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat cu mata-n sac
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat cu mata-n sac

La ultimul termen al procesului (litigiu de munca),avocatul partii adverse a depus la dosar doua exemplare diferite din actele solicitate de instanta:un exemplar l-a inmanat direct judecatorului iar al doilea exemplar mi l-a inmanat mie.Ma mai pacalise o data asa ca am refuzat sa primesc exemplarul meu solicitand judecatorului sa verifice daca cele doua exemplare sunt identice.Acesta a refuzat dar in incheierea de sedinta s-a mentionat ca exemplarul care trebuia sa-mi fie inmanat mie avea mai putine file si nu continea toate documentele care fusesera inmanate judecatorului.Nu am avocat.Ce se poate face,cum pot profita de aceasta intamplare?Cat de grava este fapta avocatului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:21, 20 Octombrie 2009
poate fi considerata o intamplare sau o comunicare incompleta a documentelor, in nici un caz un delict, contraventie sau infractiune...:giggle: intr-o alta ordine de idei, ar fi bine sa apelati la un avocat, acesta este motivul existentei acestei profesii...:thumbup:
Ar insemna atunci ca un avocat poate sa-mi inmaneze in instanta si niste ziare vechi in loc de documentele solicitate sau depuse la dosar!Si asta chiar in fata si cu acordul judecatorului!Cam greu de crezut.
documentul pe care avocatul in cauza l-a inmanat judecatorului va fi anexat la dosar iar dvs puteti sa studiati dosarul la arhiva instantei si sa constatati daca la termenul cu pricina vi-a fost comunicat acelasi document (in intregime) sau nu. De asemenea puteti solicita eliberarea de copii de la dosar dupa acel act si nu numai, ptr care veti plati o taxa judiciara de 1 leu/ fila.

Numai bine va doresc !!!
Fapta avocatului este egala cu zero; nu are nicio relevanta! Se poate intampla oricui ca din greseala sa uite sa ataseze cateva documente in exemplarul pentru comunicare. Daca totusi aveti dubii in privinta corectitudinii acetuia, mergeti la registratura, solicitati dosarul cauzei si comparati documentele depuse cu cele inmanate. Nu va opreste nimeni sa va faceti apararile in functie de documentele depuse la dosar, pe care aveti dreptul sa le fotocopiati!
Cat despre ziare, atata vreme cat insasi ele nu reprezinta obiectul probatiunii, este mai greu de crezut ca vreun avocat va va inmana vreun "tabloid" conformat cu originalul:) Sa nu uitam ca in practica se intampla adesea ca una dintre parti, din eroare sa aiba asupra sa doar un exemplar pentru instanta iar in aceste conditii, pentru a nu se mai irosi un termen partea interesata apeleaza la serviciu registratura.
Succes!
Chiar si cu avocat s-ar putea intampla asa ceva.
Daca e vorba de zeci de inscrisuri se poate intampla.
Singura varianta este sa verificati la arhiva ce s-a depus.
Sa cereti termen in acest sens.

Alte discuții în legătură

Depunere inscrisuri/probe loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am si eu o intrebare: in calitate de reclamanta am prima infatisare joi 15 noiembrie. Este tarziu daca depun la registratura in dimineata de joi ... (vezi toată discuția)
Invocarea niculae49 niculae49 1. Intimata a depus un inscris la dosar, citat de instanta in cuprinsul hotararii, dar care nu mi-a fost comunicat. Poate fi invocata o forma de nulitate? ... (vezi toată discuția)
Depunere inscrisuri la dosar ContSters147225 ContSters147225 BUna ziua, As\' dori sa stiu daca pana la termenul de judecata intr-un proces civil (in calitate de petent) pot sa mai vad dosarul - sa-l consult - si sa ... (vezi toată discuția)