avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prescriere datorie din tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prescriere datorie din tva

am urmatoarea situatie : fiscul a depistat in urma unui control incrucisat ca nu s-a inregistrat in contabilitate o factura de achizitii de storno din anul 2010,deci nu s-a achitat TVA-ul aferent.Avand in vedere ca au trecut mai mult de 5 ani din 2010 ,este prescrisa datoria ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 19:40, 1 Februarie 2018
Realizarea controlului se efectueaza pe o perioada incadrata in termenul de prescriptie fiscala (5 ani).
Dacă organul fiscal constată împlinirea termenului de prescripție a dreptului de stabilire a creanței fiscale, procedează la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanță fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creantei bugetare atrage si prescriptia majorarilor de intarziere? mariusstoican mariusstoican Am o datorie la bugetul local reprezentand neachitarea impozitului pe teren pe o perioada de 8 ani. Din calculele facute de mine rezulta ca datoria bugetara pe ... (vezi toată discuția)
Anofm a emis ordinul nr. 85/2021 . nety36 nety36 ANOFM a emis ordinul nr. 85/2021. .La punctul 5 completat cu litera e se mentionează (5) In categoria debitorilor prevazuti la alin. (4) se includ si ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se prescriu datoriile foarte vechi catre cnas? simona.belinco simona.belinco Buna ziua, Am avut un PFA pe care l-am inchis in anul 2005. La acea vreme nu se stiam ca trebuie sa platesc CASS si am ramas cu datorii. Am achitat datoriile ... (vezi toată discuția)