Am primit o Comunicare Adresa de la Judecatorie prin care mi se aduce la cunostinta ca o asociatie profesionala a carui membru am fost in trecut pretinde plata cotizatiei pe anii 2015 si 2016. Intre actele depuse de aceasta exista si unele notificari pe care asociatia sustine ca mi le-a trimis dar confirmarile de primire ale acestor notificari nu sunt semnate de mine. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in conformitate cu procedura cu privire la cererile cu valoare redusa, asa cum se mentioneazain adresa Judecatoriei.
Buna ziua!
Aveti doua variante:
- fie contractati un avocat care sa va reprezinte in proces si mai ales sa citeasca toate actele pe care le-ati primit, formularul de raspuns de la instanta, statutul asociatiei profesionale respective cu referire la obligatiile membrilor sai, cotizatii etc
- fie studiati dvs. intai formularul de raspuns de la instanta, apoi toate celelalte enumerate mai sus, apoi luati o decizie.
Si va ganditi la urmatoarele aspecte:
- contestati suma de plata?
- contestati perioada pe care vi s-a cerut cotizatia?
- nu contestati nici suma, nici perioada de plata, dar contestati faptul ca nu v-au notificat mai devreme ca aveti cotizatia de platit?
- sau nu contestati nimic din cele de mai sus, in schimb contestati cheltuielile de judecata cerute in acest proces?
- vi se cer si penalitati?
- suma ceruta fara dobanzi este mai mica de 10.000 lei?
In urma raspunsurilor la aceste intrebari, mai pot urma si alte intrebari cu ajutorul carora va puteti pregati apararea in acest proces.
Multumesc pentru informatii. Dobanzi nu au pretins, doar cheltuieli constand din taxa de timbru de 50 lei si ceva cheltuieli postale. Taxa de timbru nu se returneaza oricum ? Pesupun ca, chiar daca nu se recunosc notificarile pe care ei pretind ca le-au trimis, tot nu ar interveni prescriptia. Ar avea vreun rost sa marsez pe faptul ca pe confirmarile de primire prezentate exista semnaturi care nu sunt ale mele (fals, analiza grafologica) ?!
Amenzi
Alexandra Roman
Buna ziua!
In data de 19 ianuarie a.c. am primit mesaj de la banca, in care sunt informata ca am poprire pe cont datorita unor amenzi (2 mai exact) pe care ... (vezi toată discuția)