avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu pot sa depun cereri catre presedintele asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu pot sa depun cereri catre presedintele asociatiei

Asociatia din care fac parte nu vrea sa imi primeasca cererile pe care ii le depun. Am vrut sa imi detalieze de ce imi ia o suma de bani pe o luna din 2013. Si mi-a raspuns ca e tardiv acum. Unde as putea sa adresez ca sa mi se dea un numar de inregistrare. Specific ca acele cheltuieli se aplica doar mie. Nu locuieste nimeni in acel apartament. Am cerut explicatii am fost amenintata cu bataia.
Cel mai recent răspuns: alinaiancu , utilizator 11:36, 18 Aprilie 2014
Pentru a putea dovedi lipsa de respect si reaua credinta din partea asociatiei de proprietari si a destinatarului cererilor dv=presedintele de asociatie,comunicati cererile prin mandat postal cu confirmare de primire
Daca se refuza primirea/preluarea cererilor,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Referitor la amenitarea cu bataia...este interesanta modalitatea de asumare
responsabilitate...analizati oportunitatea formularii de plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare
Am vrut sa imi detalieze de ce imi ia o suma de bani pe o luna din 2013. Si mi-a raspuns ca e tardiv acum.

Nu cred ca este vorba de rea credinta sau lipsa de respect, asa cum sustine mai sus utilizatoarea, cred ca este vorba de cunoasterea si respectarea legilor.
H.G 1588/2007 Art. 12. ? Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obIigatii:
A. Drepturi:
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, Ia cerere, Ia orice document al acesteia;
d) sa primeasca expIicatii cu privire Ia calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste Ia presedinteIe asociatiei de proprietari, in termen de
10 zile de Ia afisarea listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda Ia contestatie In termen de 7 zile;

Dumneavastra contestati ceva de acum un an!!!
Sunt foarte curios @ynocentta ce ati face sa fiti o luna presedinte sau administrator intr-o asociatie, [EDIT atac la persoana]
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
elga50, moderator
Si punctul C ?

A. Drepturi:
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, Ia cerere, Ia orice document al acesteia;

Vreau sa stiu ce cheltuieli a avut asociatia de mi-a bagat suma in august 2013. O suma nu vrea toata intretinere rublrica de Alte cheltuieli doar ap meu. Noi nu locuim in acel apartmant. Nu am cum sa vin in fiecare luna in primele 10 zile a fiecarei luni Nu i-am facut 1000 de cereri doar 1. Vreau sa stiu ca ei imi pun niste sume si profita de faptul ca acel aparment nu este ocupat. Pe langa asta domnul presedinte ma intreba in scurtele intrevedere daca nu vreau sa vand ca imi gaseste el cumparator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala lista de plata Tonyde Tonyde Buna ziua. Pe lista de plata au aparut niste sume datorii mai vechi ale fostului proprietar. Nu doresc acum dezbatere pe tema de ce au aparut pt ca e mai ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator si presedinte de asociatie Viorela Nita Viorela Nita sunt o proprietara de apartament, cele doua doamne presedinta si administratora asociatie de proprietari unde locuiesc nu doresc sa imi incaseze ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere ale fostilor proprietari Lor123 Lor123 Buna ziua! Am cumparat recent un apartament. La momentul inceperii actelor,asociatia a eliberat adeverinta cum ca nu erau datorii la intretinere,insa pana la ... (vezi toată discuția)