Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau să cumpăr ocasă împreună cu fiul meu. Poate fi executată casa, dacă sunt coproprietar? Ce ar trebui să fac? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
ContSters454516
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate fi executata, insa va trebui anterior realizata iesirea din indiviziune, intrucat creditorii personali ai unui debitor care are calitatea de coproprietar sau codevalmas nu vor putea sa urmareasca partea acestuia din imobilul aflat in proprietate comuna, decat dupa ce vor solicita partajul acestora.
""Unde scrie ca nu e legala executarea imobiliara?""
In sensul in care debitorul avea deja venituri periodice poprite si creanta ar fi mai mica de 10.000 lei m-am gandit la acest art.
Art. 813 CPC
Obiectul urmaririi
(5) In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei, vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecatoresc informatiile, lamuririle si dovezile necesare, precum si furnizarea cu rea-credinta de informatii incomplete in legatura cu existenta si valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natura a fi valorificate in vederea acoperirii integrale a creantei permit declansarea urmaririi silite imobiliare chiar daca valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei.