avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... daune morale se poate cere?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

daune morale se poate cere?

Conform Legii Contenciosului Administrativ (Lg 554/2004, art 1), se prevede urmatoarele:

(1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.

O institutie (paratul), mi-a dat raspuns dupa 8 luni de zile, nicidecum in termenul prevazut de art. 8 din OG27/2002 (30 de zile).

In legea 554/2004, art 1 (contenciosului administrativ), se arata ca se poate solicita instantei la repararea pagubei de catre parat ce i-a fost cauzata catre petent.

petentul poate solicita instantei de judecata, direct in raspuns la intampinare, obligarea a paratului la plata a unor daune morale (repararea pagubei) ce mi-a fost cauzata prin intarzierea a raspunsului la petitie?

Un model (formular) de solicitare daune morale pentru repararea pagubei exista?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 21:10, 5 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Stimata doamna av. Zaharia,

A) Prejudiciul moral consta in faptul ca am primit raspunsul cu intarziere (8 luni), cand de fapt legea prevedea ca raspunsul trebuie dat in termen de 30 zile (OG 27/2002). Raspunsul ce il asteptam in termenul legal, imi era necesar in vederea rezolvarii a altei spete, iar mie nu mi se pare corect ca problemele mele sa mi le rezolv cu intarziere din cauza ca a trebuit sa astept peste 8 luni un raspuns.
(Sa presupunem ca d-stra aveati nevoie de raspunsul institutiei unde ati depus cererea, pentru ca apoi cu raspunsul acela, sa va rezolvati o alta speta, dar raspunsul ce trebuia sa-l primiti in termen legal a intarziat cu inca o jumatate de an, in aceasta situatie, nu va considerati o victima a institutiei, si nu ati cere obligarea a paratului la plata a unor daune morale (repararea pagubei)?

B) Imi puteti spune si mie nr. Deciziei a I.C.C.J. pentru a vedea ce/cum a hotărât că la stabilirea existenței prejudiciului moral.... s.a.m.d. cum ati spus mai sus?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
_Alin_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)
998, 999 cod civil WEO WEO Se pot cere daune in baza art. 998-999 Cod civil intr-o actiune in contencios administrativ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)