avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare dosar deviz
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare dosar deviz

Am fost implicata intr un accident rutier , unde vinovatul era celalat conducator auto pt neacordare de prioritate. Masina a fost reparata la service pe asigurarea lui, dar la recuperarea masinii cei de la service refuza sa imi dea un act din care sa reiasa ce piese au fost reparate si care au fost schimbate. Constatatorul de daune spune, deasemeni, ca cei de la service ar trebui sa imi inmaneze devizul. De unde aflu eu ce reparatii a suferit masina mea daca ei nu colaboreaza? Ce acte trebuiau sa imi dea la sfarsitul reparatiei?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 23:58, 7 Februarie 2018
Cine a efectuat plata reparatiei catre service? Daca v-ati adresat unui service cu care asiguratorul are contract de colaborare, nu sunt obligati sa va inainteze nimic dvs. Daca va puneti intrebarea cum stiti daca unele repere au fost intr-adevar inlocuite si nu reparate, atunci va raspund ca ar fi trebuit sa stati langa masina pentru a observa... Nu printr-un deviz final de reparatie aveti dvs. certitudinea...
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat
Garantie la piesele schimbate nu se ofera ? Multumesc!
Garantia se ofera doar la piese noi conform legislatiei. Daca provin din dezmembrari nu au garantie prea mare, desi unii furnizori, in functie de piesa, mai ofera pana la 6 luni garantie. Insa aveti garantie la manopera 3 luni.
Dumneavoastra ati depus o cerere la societatea de asigurari prin care solicitati reparatia pe polita RCA a vinovatului, in care s-au precizat daunele, deci si ce piese ar trebui reparate/inlocuite. Daca s-a facut o reconstatare, iarasi ar fi trebuit sa fi fost informata, pentru a va da acordul. Iar la final, cand ati ridicat masina, trebuia sa semnati un document de confirmare a reparatiei si sa semnati ca sunteti de acord cu suma. Undeva pe acest traseu puteti verifica si ce piese s-au inlocuit, dincolo de faptul ca service-ul ar fi trebuit si el sa va informeze in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta despagubire rca alinailiescu89 alinailiescu89 Buna ziua. In data de 18.03.2019, sotul a fost implicat intr-un accident in care a fost nevinovat. Soferul vinovat are asigurarea la Generali, asa ca de aici ... (vezi toată discuția)
Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)
Decontare reparatie asirom xp-kry xp-kry In luna martie 2015 in urma unui accident rutier, masina firmei ( condusa de un salariat ) este avariata . Vinovat de producerea accidentului este celalalt ... (vezi toată discuția)