avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

daca eu vreau sa divortez dupa 25 de ani, de casatorie si prin notar nu ajungem la nici un acord , singura cale este instanta , dar problema este ca daca i mi trebuie martori si am 2 martori pe sora mea si cumnatul meu , ei nu pot sa ma reprezinte ca martori ca sunt niste probleme intre sotul meu si cumnatul meu , si nu vrea sa depuna marturie ce fac in situatia asta ? Nu se mai poate divorta in tara asta daca nu ai martori ? Cum procedez in situatia asta, ce am de facut ca el nu o sa cedeze asa usor vrea sa i despagubesc si mi a spus clar ca daca divortez nu pleaca din casa. Are dreptul sa mai stea in casa daca am divortat chiar daca nu mai are casa lui ca a vandut- o in 2017 ? Noi oricum chiar daca suntem in aceeasi casa de 3 ani numai exista nimic intre noi suntem casatoriti numai pe hartie dar ca relatie numai e nimic astept raspuns si va multumesc ca aveti rabdare sa -mi raspundeti o zi buna
Cel mai recent răspuns: raului17 , utilizator 15:15, 13 Februarie 2018
Buna ziua,
Un martor e suficient daca poate sa arata ca de 3 ani nu mai exista relatii sot sotie.
oricum instantele nu prea mai audiaza 2 martori.
Incercati oricum sa mai aveti o persoana (orice prieten de familie care stie situatia) care sa poata, la o adica, sa depuna marturie privind situatia din familia dumneavoastra.
Cu privire la imobil.
Daca este proprietate proprie puteti sa solicitati evacuarea si, eventual, un ordin de protectie.
Daca este bun comun atunci solicitati PARTAJUL.
referitor la casa lui care a vandut-o anul trecut succesiunea o avea doar pe partea lui tasu a lui mamei lui nu facuse succesiunea ea a decedat, iar anul trecut cand a vandut casa cu 2 h de pamant adica tot a impartit cu surorile lui ca aveau dpretul,, ma contrazic cu multi ca i -mi spun ca dupa 3 ani, e legislatia ca sotul are dreptul la sotie si invers chiar daca nu e casa lui, sau a ei.
Daca au facut ei 3 succesiunea si au vandut-o eu prin casatorie aveam dreptul, daca nu facuse succesiunea dupa mama lui ? A luat banii din vanzare eu bineinteles ca nu am vazut, nici un ban a facut ce a vrut el cu ei a impartit cu surorile cum este de fapt situatia asta care v-am telatat-o, mai sus? Tine una si buna ca daca eu mostenesc casa de la mama, si sunt mostenitor si el are dreptul ca e barbatul meu din casa mostenita de la mama. E adevarat sau doar ma incearca sa vada ce spun ? Si mai am o singura problema el in 2008 cand inca traia tata, a facut o bucatarie pe terenul meu ( a mamei mele) toate materialele, le-a cumparat el si de cate ori ne certam, i-mi scoate ochii ca e a lui daca a facut-o el si a dat banii fiind casatoriti nu am dreptul si eu ? Iar aceasta bucatarie a fost facuta fara acordul mostenitorilor adica a surorilor mele, ca el se crede stapan daca a facut o bucatarie in curtea mea (mamei mele) si nu are nici autorizatie. Ce e de facut in situatia asta ca nu are autorizatie, nu e in planul casei o mai impart la divort cu el ? Sau cand vine expertul o darama ca e facuta ilegal ? la orice constructie in curte daca el construieste ceva nu trebuie sa aiba, si acordul surorilor mele fiind numai noi 3 mostenitoare ? astept raspuns va multumesc va aveti rabdare sa -mi raspundeti fiind textul mare
o zi buna va doresc
mariana
in ziua de azi nu se baga nimeni, singurul martor cheie e sora mea si cumnatul meu, dar dupa aceea daca depune marturie o sa-i urasca pe amandoi. Ce daca nu ai martori nu se mai poate divorta in tara asta ? E aiurea legislatia asta cu martori. Partaj ce sa impart casa e a mamei mele, nu am facut succesiunea, IAR CA MOSTENITORI SUNTEM NOI 3 EU CU SURORILE, CE GINERII mostenesc casa dupa socrii ? Chiar daca suntem casatoriti de 25 de ani si sta cu mine in casa lui mama,. trebuie sa impart casa cu el , e si el mostenitor ? Cand a vandut casa anul trecut si a luat o gramada de bani, cu mine nu a avut treaba a impartit banii cu surorile lui ? Si eu de ce sa imapart casa lui mama cu el fiind ginere ? Daca el a vandut casa partealui mama lui ca asta mai era de impartit, eu aveam dreptul prin casatorie sau nu ? Banii a facut ce a vrut el cu ei eu nu i-am vazut, astept raspuns si va multumesc f mult pt raspuns o zi buna
mariana
dar dupa aceea daca depune marturie o sa-i urasca pe amandoi.


Si ?

Oricum, daca vreti puteti pune ca martori vecini, prieteni, colegi de munca.. si da, asta este, aveti nevoie de martori, cu ajutorul lor probati ca e adevarat ce ati scris dvs in cerere- motivele de divort.
In privinta partajului, nu trebuie sa va revoltati, d-l avocat dos a zis de partaj in caz ca aveti bunuri comune, nu v-a zis ca mostenirea o impartiti cu sotul.

Nu e nici o suparare ii multumesc d nului avocat pt mesaj partaj am electrocasnice ce am cumparat, si eu si el asta e partajul ca altceva nu am ce sa impart, majoritatea lucrurilor care le-a cumparat el nu are chitante ( expl ; termopane, usi geamuri) astea sunt bunurile noastre in timpul casatoriei. va multumesc frumos pt raspunsurile la mesajele mele. Aveti dreptate in legatura cu martorii , normal ca o sa i urasca daca depun marturie ca si asa , ii urasc de pe acuma din cauza lui am stricat relatiiile cu sora mea, si cumnatul meu. Va mai intreb inca odata am inteles ca trebuie sa am martori si daca nu am in situatia asta numai are loc divortul / va spun sincer in ziua de azi nu prea se mai baga nimeni , ca dupa aceea se intalneste cu el pe drum cel care a fost martor. si o sa l urasca si stitit cum este. va multumesc pt intelegere ca m -ati ascultat si astept un mesaj de la dvs o zi buna va doresc
mariana

Alte discuții în legătură

Divort casatorie raului17 raului17 daca casa e pe numele mamei si e decedata nu am facut succesiunea suntem 3 mostenitori ce drept prin casatorie are dreptul sotul meu avem 25 de ani de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)