avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În anul 2001 am cumpărat o casa.În 2004 m am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În anul 2001 am cumpărat o casa.În 2004 m am căsătorit iar soțul are un fata!

La casa cumpărată înainte de căsătorie, el și fica lui are dreptu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca divortati. NU!
Daca decedati inaintea lui el are dreptul la un anumit procent in functie de rudele dumneavoastra cu care vine in concurs. Studiati art. 977 C.Civ.
Daca el decedeaza inaintea dumneavoastra fiica nu are dreptul la nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca decedat dvs inainte, sotul mosteneste:
- 1/3, daca vine in concurs cu parintii si fratii dvs
-1/2 daca vine in concurs numai cu parintii sau numai cu fratii
-3/4 daca vine in concurs cu bunicii/strabunicii dvs si cu unchii, matusile, fratii/surorile bunicilor dvs si cu verii primari.
- tot, daca nu mai aveti absolut nici o ruda, pana la gradul 4 inclusiv.

Cota mostenita de sot (in functie de situatie), mai departe, la decesul lui se transmite fiicei.
Practic, direct, fiica nu are vocatie succesorala la mostenirea dvs, dar indirect, daca decedati dvs prima, apoi sotul, prin retransmitere va mosteni si ea o cota.
Cand sa aiba drept, acum, la divort, la deces?
La deces!

Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Am omis sa spun ca a-și eu în băiat din prima căsătorie!!!

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca divortati. NU!
Daca decedati inaintea lui el are dreptul la un anumit procent in functie de rudele dumneavoastra cu care vine in concurs. Studiati art. 977 C.Civ.
Daca el decedeaza inaintea dumneavoastra fiica nu are dreptul la nimic.

Alte discuții în legătură

Mostenire 6688 6688 Am devenit proprietara pe moștenirea de la tatăl meu, întrebarea mea e, sant căsătorită soțul meu are 2 copii din prima căsătorie el și copii lui au ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)