avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... testare ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

testare ADN

Buna seara ! Am fost 3 frati de pe mama. Unul dintre ei (decedat) a fost adoptat de tatal meu de mic copil. Mama a decedat si ea in 2002 .In urma unei discutii contradictorii pe o alta tema (in 2017) , tatal meu a afirmat ca eu nu sunt fiica lui ,fara a aduce dovezi in acest sens si fara a fi dispus sa plateasca un test ADN pentru confirmarea sau infirmarea acestui lucru .Mentionez ca niciodata in timpul vietii mamei mele si inca 15 ani dupa , tatal meu nu a facut nici cea mai mica aluzie la ceea ce afirma acum cu tarie : precum ca nu sunt fiica lui . La mijloc presupun ca este interesul mostenirii averii de catre fratele meu ramas in viata ,sau al instrainarii casei unei persoane cu care tatal meu traieste .
Acum plateste cadastrul pe casa si teren dar nu stiu ce intentioneaza sa faca cu casa construita impreuna cu mama mea pe pamantul mostenit de tata de la parintii sai (i s-a spus ca din acest motiv ii revine o parte mai mare din masa succesorala) Parintii mei au avut o casnicie de 38 de ani .Dupa decesul mamei mele nu s-a facut dezbaterea succesorala ,,iar tata este o persoana care are statut de poruncitor.(face numai ce vrea) .
Ma intereseaza ce demersuri legale pot face pentru a-l determina sa plateasca un test ADN ,deoarece mi s-au adus grave prejudicii morale ,din cauza carora am devenit foarte trista ,depresiva si demoralizata; deasemenea ,mi s-au starnit in organism tot felul de reactii din cauza carora am avut tot felul de stari dereglate de sanatate si boli autoimune .Doresc o limpezire a actualei situatii si aflarea adevarului ,nu sa accept patarea numelui mamei mele si desconsiderarea mea de catre acea comunitate in care am copilarit si care acum a fost indusa in eroare.
Mentionez ca ani de zile tatal meu mi-a promis mie averea si din acest motiv am facut tot felul de gesturi materiale pentru a-l ajuta , insa acum , tatal meu intentioneaza sa nu mai imi dea nimic din averea facuta impreuna cu mama mea si sa raman si cu un statut compromis .
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:35, 6 Februarie 2018
Buna seara,
Cu privire la testul ADN nu exista nicio posibilitate de a-l obliga pe tata sa il faca.
Cu privire la casa.
Dezbateti succesiunea de pe urma mamei.
Inteleg ca terenul este al tatalui, bun propriu deci nu aveti nimic de luat.
Casa, care este bun comun din perioada casatoriei, se imparte astfel: 5/8 este partea tatalui si 3/8 se imparte intre toti descendentii mamei.
Fara a se dezbate aceasta succesiune tatal nu poate vinde nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)