avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce inseamna intampinare si cum se formuleaza.In aprilie am dat in judecata pe tatal fiului meu pentru majorare pensie intretinere.S-a incheiat procesul in mai si a avut termen de 15 zile pentru recurs.Desi nu s-a prezentat niciodata la proces la cele trei citatii trimise si nici nu a facut recurs in 15 zile de la pronuntare, acum ma trezesc cu citatie ca face recurs.Prima infatisare ar fi in ianuarie 2010. In citatie se sugereaza sa fac o intampinare inainte cu 5 zile de data procesului. Dar daca nu vreau sa ma prezint cum procedez?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 15:50, 21 Octombrie 2009
prin intampinare , paratul raspunde in scris pretentiilor formulate de reclamant prin actiunea sa.
reclamantul va cunoaste astfel apararea pe care paratul intelege sa si-o faca si dovezile pe care le invoca.
sediul materiei il constituie art. 115-118 c.pr.civila.
este in interesul dvs sa va prezentati la termene .

Intampinarea –paratul raspunde in scris la pretentiile formulate de reclamant aratand totodata si apararile sale.
Intampinarea este obligatorie in afara de cazurile in care legea prevede in mod expres altfel. Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii in afara celor de ordine publica.
Art. 115. - Intampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.

Art. 116. - (1) La intampinare se vor alatura atatea copii de pe intampinare cati reclamanti sunt; de asemenea se va alatura acelasi numar de copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, mai mult un rand de copii pentru instanta.
(2) Daca mai multi reclamanti au un singur reprezentant, sau un reclamant sta in judecata in mai multe calitati juridice, se va depune la dosar pentru aceste parti cate o singura copie.
De preferat ar fi sa depuneti intampinare la actiunea intentata, pentru a va putea prezenta in scris apararile fata de pretentiile formulate de tatal copilului Dvs. si de a propune probele cu care va sustineti apararile.
Buna ziua,

Poate nu am fost clara eu am primit in citatia pe care mi-au trimis-o ca ar trebui sa fac intampinare cu 5 zile inainte de proces. Eu sunt reclamant, cea care la dat in judecata pentru pensie. Daca mai are un copil la care plateste pensie e ok sa diminueze pensia dar de ce nu s-a prezentat la termene si nu a facut recurs in cele 15 zile alocate? De ce dupa 6 luni? Cu cat la suta se poate reduce pensia daca mai are o pensie de platit?Ce fac daca nu ma prezint la termenele l;ui pt acest recurs? Am bebe mic si nu pot iesi mai mult nu vad de ce sa ma prezint la recurs daca el nu s-a prezentat la nici un termen la procesul intentat de mine si nu a patit nimic mai mult dupa 6 luni se face recurs? Sau in 15 zile de la pronuntare? Eu asa am citit in hotarare.Hotararea nu este acum definitiva si irevocabila?Insa pana la pronuntarea sentintei in cazul recursului trebuie sa plateasca normal, logic sau nu?

Va multumesc!
daca nu se depune intampinarea in termen de 5 zile mai poate fi depusa?eventual la data infatisarii?

Alte discuții în legătură

Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Intampinare mitica66 mitica66 Sunt parte in proces cu spitalul judetean Alexandria Teleorman.in anul 2012 am avut un accident de circulatie care este si accident de munca in acelasi timp in ... (vezi toată discuția)
Termen intampinare la recurs? pirina pirina am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura ... (vezi toată discuția)