Tata a murit si a ramas mama in apartamentul avut impreuna.Are dreptul mama sa Vanda apartamentul sau sa il dea prin Testament oricarui din copii sau nepoti?In cazul de fata cei doi au 2 copii impreuna si tata care a decedat 1copil cu alta femeie
Daca nu este proprietar unic mama poate dispune, prin instrainare sau liberalitati, doar de cota sa parte din dreptul de proprietate asupra apartamentului, urmand ca cealalta cota, care a apartinut tatalui, sa se imparta intre mostenitorii legali, respectiv sotul supravietuitor si copii.
Nefiind in relatii tocmai bune cu parere de rau mama ameninta cu vanzarea apartamentului.Deci din raspunsul primit am Inteles ca mama nu poate instraina numai partea dansei adica un sfert din valoare.Tata a decedat acum 10 ani.Apartamentul Este pe numele ambilor parinti.Nu a fost facuta succesiune dupa moartea tatalui.
Nefiind in relatii tocmai bune cu parere de rau mama ameninta cu vanzarea apartamentului.Deci din raspunsul primit am Inteles ca mama nu poate instraina numai partea dansei adica un sfert din valoare
Copilul tatălui are si el drept la moștenirea tatălui.
Încercați să mergeți la avocat ca sa vedeti exact ce ar fi de facut si sa stiti dinainte de a face vreo greșeală.
Dezbatere mostenire
belamy
acum 21 de ani, avand nevoie de un credit bancar, am achitat impreuna cu parintii( 75%-eu,25%-ei ) valoarea apartamentului in care locuiam impreuna.am achitat ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)