avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Darea in plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Darea in plata

Buna ziua!
Am luat un credit ipotecar in 2008 (apartament) in franci elvetieni. Am apelat la legea darea in plata , iar Tribunalul Olt mi-a dat castig de cauza (hotarare definitiva) . Ieri m-au sunat de la banca sa imi transmita ca am pierdut procesul si ca trebuie sa ma prezint la sediul lor pentru renegocieri. Intrebari:
- as fi putut sa pierd procesul in conditiile in care am o decizie definitiva care imi da castig de cauza? (Tribunalul si obliga banca la cheltuieli de judecata)
-mai am vreo sansa la renegocieri cu banca , in conditiile in care ei au abordat astfel problema?
-ce pasi ar trebui urm,ati dupa decizia favorabila mie a Tribunalului pentru a scapa de apartament?
-mai pot da in judecata banca pentru eventualele clauze abuzive din contract?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kanedel , utilizator 09:37, 13 Februarie 2018
Ce ati cerut dvs exact la judecata si ce ati obtinut ?Ce scrie in hotarare ?
Poate au facut apel si nu ati stiut. Trebuie sa dati detalii legate de speta.
Acum mi-am dat sema : eu am luat credit de la credit europe ifn care l-au cesionat dupa trei luni catre credit europe nv (probabil banca) . Notificarea de dare in plata s-a facut catre ifn (asa a considerat avocatul) , acestia cand au primit notificarea au contestat legea darea in plata ca fiind neconstitutionala . Au pierdut , au facut apel si au pierdut si aici , obligandu-i si la cheltuieli de judecata. Problema este ca eu figurez in continuare cu restante la cei de la credit europe nv. care sustine ca pe ei nu ii priveste hotararrea definitiva a tribunalului . Ma mai linisteste faptul ca , atat timp cat am fost in proces , am fost la banci si nu puteam sa mai fac nici un imprumut , explicandu-mi ca apar ca si clent cu probleme....,dupa ce s-a dat hotararea definitiva , am fost la banci si pot face orice imprumut vreau.
Va multumesc pentru atentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as putea sa fac sa pot relua plata ratelor? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa terminarea procesului? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o solicitare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru ... limenico limenico daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru un credit imobiliar pot cere bancii anularea creditului? (vezi toată discuția)