avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii medicale 2018
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii medicale 2018

Buna ziua,as dori sa stiu care e stagiu minim de cotizare pentru ca angajatorul sa-mi plateasca concediu medical.M-am angajat in august,iar in ianuarie am avut concediu medical pe care firma nu doreste sa mi-l plateasca,pot plati cotizatia la sanatate din urma pentru a avea stagiu complet de cotizare? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 9 Februarie 2018
Inainte de a ne trimite la Codul Fiscal , ar trebui sa cititi mai bine mesajul utilizatorului... intreaba de plata retroactiva a c.a.s.s.
Am inteles mesajul utilizatorului, dar avand in vedere ca vorbeste despre plata unui concediu medical, (CM pentru care se plateste doar CAS), i-am sugerat sa mearga la Casa de Pensii pentru a adresa o intrebare despre luna lipsa pentru indeplinirea stagiului de cotizare.
Daca gresesc, va rog sa argumentati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stagiu de cotizare prevazut de OUG 158/2005 se refera la stagiu de cotizare in sistemul de sanatate si nu in sistemul de pensii ... prin urmare, trimiterea la Casa de pensii este inutila daca vrea numai asigurare de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Ixulescu90 Ixulescu90 Am lucrat in perioada 1 ianuarie-1 noiembrie 2017, iar ulterior m-am angajat pe 12 februarie 2018, lucrand pana in prezent. La inceputul lunii august 2018, mai ... (vezi toată discuția)
Refuz plata concediu medical diana45 diana45 Buna ziua, M-am angajat la o firma pe data de 2 noiembrie. In decembrie am avut 3 zile de concediu medical, in ianaurie 3 zile si in februarie 2 satamani. ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical irina_marieta irina_marieta Avem un salariat angajat din data de 26.08.2019 care in luna Ianuarie 2020 a adus un CM cod 06 – urgenta., initial pt perioada 23-25.01.2020, cod diagnostic ... (vezi toată discuția)