avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit
Discuție deschisă în Executare silită

Credit

Buna seara tuturor! Credit de nevoi personale pe 10 ani. Platit 5-6 aproape,a venit criza si nu am mai putut platii! Creditul meu a fost cumparat pe urma de Kruk Romania S.R.L!!! Dupa mai bine de 4 -5 ani,m-am trezit cu executare silita,punandu-mi-se poprire pe salar si conturile la banca blocate! Plus o suma de datorat dubla fata de cea reala! Din cate m-am documentat eu,firmele de recuperari,nu au dreptul sa ceara poriri sau executari silite,deoarece ele nu fac parte din sistemul bancar! Am gasit pe net legea,cu tot cu articol si alineat! Plus ca urmarirea a inceput prin 2011,ca mai apoi prin 2012 noiembrie dosarul sa fie preluat de un alt executor! Pt ca au devenit independenti. Poprirea fiind insituita in 2015 luna Mai! Acuma eu nu ma pricep si nu am cunostinte juridice dar pe net cam gasesti orice. Eu aici vad 2 incalcari ca sa zic asa... 1.Faptul ca daca dosarul a fost preluat,inseamna ca termenul a curs in continuare,odata cu inceperea lui in 2011. Asta inseamna ca au trecut cei 3 ani pana cand putea fi solutionat cazul si ar fi trebuit prescris dosarul! 2.Nu era normal ca Kruk sa ma contacteze asupra creditului pt a avea o discutie? Si daca legea spune ca o firma de recuperari nu are dreptul sa execute silit sau sa puna poprire(chiar daca a fost prin executor),dc s-a ajuns aici? ... Va multumesc anticipat si astept raspunsurile d-voastra! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:22, 9 Februarie 2018
S-a ajuns aici pentru ca legea permite, se fac abuzuri, si asta pentru ca nu exista sanctiuni (decat asa zise sanctiuni civile indirecte prin valorificarea contestatiei la executare care este in sarcina debitorului). Cat priveste, sa va contacteze pt o discutie, nu face nimeni asa ceva. Dvs nu sunteti decat un numar de dosar si nimic mai mult, hartiile se fac pe banda si tot pe banda se trimit la executare silita.
Pai ma gandesc si eu ca nu sta nimeni sa studieze fiecare dosar in parte! E mai simplu sa faca abuzul,ca mai apoi "pagubitul" sa decurga la procedurile legale! Pe mine ma interesa daca am dreptate in ceea ce priveste acea lege si asupra faptului ca termenul de prescriptie a curs inainte de a fi pusa in practica poprirea! Va multumesc oricum pt raspuns. O seara buna!
Dpdv moral aveti dreptate, insa dpdv juridic dreptatea este relativa, spre exemplu chiar daca legea v-ar avantaja intr-un fel, neapelarea ei in termenul legal imperativ, anuleaza dreptatea. Spre exemplu prescriptia trebuie invocata de cel care are interes (debitoru), iar daca nu este invocata cum trebuie si cand trebuie, este ca si cand n-ar exista. Acum, strict la problema dvs, trebuie vazut dosarul pentru a se emite o parere cat de cat pertinenta.
Mda..."aveti dreptate dar nu vi-o putem da"!!! Ceva de genul. Pai o sa ma adresez unui avocat si o sa-i pun dosarul la dispozitie sau unei firme de avocatura,care se ocupa cu asa ceva. Voi vedea. Problema mea e ca sunt mai mult plecat din tara.
Da, aceasta este solutia, fie sa mandatati direct un avocat, fie sa mandatati o persoana de incredere care sa angajeze un avocat (tot de incredere) pentru si in numele dvs.

Alte discuții în legătură

Credit Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara tuturor! Credit de nevoi personale pe 10 ani. Platit 5-6 aproape,a venit criza si nu am mai putut platii! Creditul meu a fost cumparat pe urma de ... (vezi toată discuția)
Credit bancar vulpoi vulpoi buna ziua! am facut un credit la o banca comerciala in 2008, am platit ratele timp de 2-3 ani, ultima plata fiin in luna 03-2011, apoi fiind in imposibilitatea ... (vezi toată discuția)
Legea prescriptiei Mihai0809 Mihai0809 Buna ziua!in anul 2008 am achizitionat un credit de la Pirreaus Bank iar incepand cu anul 2010 nu am mai reusit sa mai platesc,in 2012 mama mea a facut o ... (vezi toată discuția)