avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din locuinta

Buna ziua,

Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra apartamentului in conditiile in care contractul de inchiriere ar mai avea valabilitate inca cativa ani? In ce conditii poate cere instantei evacuarea chiriasilor din locuinta?
Este destul de urgent.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirelatm , utilizator 16:23, 12 Septembrie 2010
ynocentta a scris:

Culpa dvs exclusiva care poate determina rezilierea contractului ,pentru incalcarea obligatiilor asumate .Constientizati ca mostenitorii au dovada palpabila a neonorarii obligatiilor dvs,iar dvs nu puteti sustine si proba ca ati incercat macar sa va achitati chiria.

Mostenitorul poate avea dovada ca din momentul in care am luat la cunostinta de identitatea sa si statutul de nou proprietar nu am platit chiria (acum o saptamana). Pana atunci din punctul meu de vedere nu are nici o dovada ca am incercat sau nu. Domnul proprietar era in varsta, locuia singur si nu mai avea rude. Am sunat la usa sa cu banutii in mana, fara a avea un raspuns. Cum probez eu intentia aceasta de a plati?
Teoretic aveti dreptate.
Din punctul de vedere al mostenitorului ,acesta sustine ca nu a primit chiria de 8 luni ,termen care corespunde cu acela mentionat de dvs,ca nu ati mai achitat chiria ca urmare a decesului vechiului proprietar.Incercati sensibilizarea proprietarului,acordarea integrala a restaneti acumulate .
Daca intentia nu s-a materializat imediat dupa deces,orice demers actual,este lovit de nulitate,avand in vedere data concreta de eventuala tentativa ia nvocarii intentiei de plata.
Culpa este a ambelor parti.
Daca discutam de situatii ideale, atunci mostenitorul este in culpa pentru ca nu v-a notificat imediat dupa data decesului, solicitandu-va sa faceti plata catre acesta precum si facand dovada calitatii sale
Dvs. sunteti in culpa pentru ca ar fi trebuit sa consemnati chiria la dispozitia proprietarului (la CEC), mostenitorii fiind in drept sa preia aceste sume.
Acum, sfatul meu este sa mergeti la executor si sa solicitati mostenitorului sa va faca dovada calitatii sale precum si modalitatea in care intelege sa primeasca chiria. TOTUL IN SCRIS.
Este posibil sa fiti pusi in situatia de a achita in foarte scurt timp toata chiria pe cele 8 luni restante, in caz contrar acesta avand posibilitatea de a denunta contractul si a solicita evacuarea.
Deocamdata nu prea are aceasta posibilitate
Autoarea a precizat concret ca acum o saptamana-fara data exacta,a fost informata despre identitatea si statutul de nou proprietar .
In eventualitatea in care detine suma integrala aferent chirie contractual convenita,
normal nu are de ce sa isi faca probleme,
Asta daca noul proprietar nu apare cu pretentii noi...
ynocentta a scris:

Asta daca noul proprietar nu apare cu pretentii noi...

Pretentiile noi pot aparea dupa expirarea actualului contract, cand se vor face noile intelegeri.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Iulian MANEA, Contabil

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere - proprietar decedat mirelatm mirelatm Buna ziua, Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra ... (vezi toată discuția)
Chirias vs probleme create de proprietar nicu_nae68 nicu_nae68 Buna seara tuturor utilizatorilor acestui site. Am mare nevoie de sprijinul si ajutorul dumneavoastra pentru rezolvarea unei probleme intre mine pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere andriciflorin andriciflorin Acum un an si jumatate am inchiriat un spatiu pentru un restaurant. O casa veche si darapanata cu o curte maricica. Am investit peste 200.000 euro pentru ... (vezi toată discuția)