avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințarea verbală e considerată mai gravă sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințarea verbală e considerată mai gravă sau mai puțin gravă decât amenințarea făcută în scris?

Comunicarea prin viu grai, directa, a unei amenintari (cu moartea, sa zicem) este mai grava sau mai putin grava decat amenintarea comunicata in scris, indirect, prin mijloacele de comunicare de la distanta? Si care este motivul?
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 10:59, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenintarea verbala trebuie probata cu martori. Evident... Nu exista mai grava si mai putin grava. Amenintarea este amenintare si este reglementata de art. 206 Cod Penal.
'mai grava' in sensul daca forma scrisa ar constitui circumstanta agravanta, iar forma verbala circumstanta atenuanta... sau invers?
Asadar care forma de comunicare a amenintarii (verbala sau scrisa) este susceptibila de o pedeapsa mai mare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gravitatea amenintarii o apreciaza mai intai organul de ancheta penala si apoi instanta de judecata. Cum am mai zis: un scolar care face glume proaste pe internet nu reprezinta o amenintare reala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează modalitatea prin care o persoană este amenințată, doar poate sub aspectul posibilității de a fi probată. Amenințarea trebuie să fie susceptibilă de a produce victimei acea stare de temere despre care vorbește legea. Dacă este îndeplinită această condiție, atunci autorul amenințării este pasibil de pedeapsă.
Multmesc pt rasp... insa eu nu sunt un scolar care face glume proaste pe Internet.
Sau, cel putin nu asta cerceteaza procurorul :)
Reformulez, atunci: cum ar aprecia procurorul, apoi instanta, ca este mai grava: o amenintare scrisa sau una verbala?
Daca am vreun motiv sa sustin ca, de exemplu, procurorul zice ca eu am formulat amenintare scrisa... daca eu dovedesc ca ar fi alertat mai mult persoana vatamata daca amenintarea era verbala... atunci pot sa invoc circumstante atenuante... sau diminuarea periculului social.

Alte discuții în legătură

Este legala aceasta hotarare? dodonica dodonica Curtea de apel a pronuntat o hotatare prin care condamna un inculpat la; 1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, prev. ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)
Calcul circumstante atenunate law_and_order law_and_order Buna seara! deranjez si eu cu o intrebare ca nu prea inteleg cum se calculeaza circumstantele atenuante la infractiunile grave.. sa zicem de exemplu ca ... (vezi toată discuția)