avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul copilului minor

Bună ziua, dacă ma puteți ajuta cu o lămurire. Din prima căsătorie a rezultat un copil, care are în prezent 12 ani. Am divorțat de tatăl copilului în anul 1012, la notar, iar în urma divorțului am făcut o conventie în care am stabilit ca copilul în varsă de 6 ani rămâne cu domiciliul stabil la adresa tatălui de atunci, adresa părinților acestuia.(bunicilor copilului) deoarece eu nu aveam un domiciliu unde puteam lua copilul.In decursul anilor tatăl ne fiind în stare sa aibă grija de copil, și lăsându-l în grija bunicilor, am hotărât ca îl iau sa locuiască la mine, unde locuiam în chirie. În prezent copilul este la mine, unde merge și la școală, dar în acte apare încă domiciliul copilului la tatăl lui. În prezent m-am recăsătorit și locuiesc atât eu cât și copilul cu actualul soț. La anul în martie copilul împlinește 14 ani și vreau sa i pot face buletin pe adresa mea ca să pot sa îl înscriu la un liceu bun. Ce pot face în cazul acesta? Pot merge la notar cu tatăl copilului și sa facem o alta conventie cu privire la domiciliul copilului sau se poate rezolva doar prin instanta?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:06, 9 Februarie 2018
Numai in instanta.
Aveti mai jos textul de lege care reglementeaza o astfel de situatie.
Art. 403 c.civ.
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil

În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sorinioan sorinioan Buna ziua,daca o familie se desparte legal si cei doi minori sunt la mama,dupa un an de la divort si pronuntare,tatal mai poate lua unul din copii,in ce ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva minor Florentina2016 Florentina2016 Buna seara!Am divortat acu 4 ani si copilul a ramas la tata..hotararea este definitiva si irevocabila,este vreo sansa sa pot lua copilul inapoi la mine daca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita Monica liviu Monica liviu Se poate schimba programul de vizita dupa divort daca deja este un program facut ???? (vezi toată discuția)