Buna ziua,
Astazi, niste persoane cu care am avut cateva conflicte si le-am facut plangere penala pentru violare de domiciliu, au patruns pe proprietatea locuintei. Am chemat politia si domnii de la politie ne-au zis ca asta nu reprezinta o urgenta si sa nu mai sunam la ei. Si i-a dat amenda tatalui meu pentru ca a indraznit sa ii deranjeze. Si le-au dat dreptate celorlalte persoane. Noi cum trebuia sa procedam in acest caz? Nu trebuia sa ii chemam pe ei fiind o violare de domiciliu?
Tind sa cred ca, lucrurile sunt putin mai complicate.... Nici macar o sanctiune ? o amenda, un avertisment nimic ?, in afara de amenda aplicata tatalui.....
Cazul este mult mai complicat..doar ca eu voiam sa stiu daca avem dreptul sau nu sa apelam la politie in cazul in care niste persoane patrund pe proprietatea noastra,fara acordul nostru.
Da, legal aveti dreptul sa sunati la politie, insa in practica dupa cum ati vazut pe pielea dvs modalitatea de solutionare a acestor sesizari este prin sanctionarea celui care suna, pentru ca deranjeaza, asa este la noi. Fapta savarsita fiind o fapta penala justifica fara discutie apelul telefonic. Puteti sa contestati in instanta sanctiunea aplicata. Cat priveste violarea de domiciliu, data viitoare incercati sa inregistrati incidentul si apoi depuneti plangere la politie (tot la politie).
Multumesc pentru informatie! Acum ceva timp am facut plangere penala tot pentru aceleasi persoane si am avut filmat momentul in care au patruns pe proprietate (acest lucru s-a intamplat si anul trecut), am prezentat probele la postul de politie si astazi domnul politist ne-a comunicat ca dosarul a fost clasat si ca persoanele care au patruns pe proprietate nu au nicio vina. Noi inca nu am primit niciun document acasa prin care ni se comunica acest lucru.
Teoretic legea va ofera dreptul de a va plange, de a va opune unor solutii date de organele judiciare, adica aveti drepturi garantate de constitutie si de conventia drepturilor omului, spre exemplu: În cazul soluțiilor de clasare, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluția. (este vorba de plangerea impotriva solutiei dispusa prin ordonanta)
Acum, in mod practic, cum si in ce fel folositi aceste facilitati ale legii depinde de dvs (dar nu numai).
Majoritatea covarsitoare a plangerilor sunt solutionate prin clasare, pai altfel cum credeti ca se poate imbunatatii rata criminalitatii in tara noastra? Eu cred ca oricine isi doreste sa traiasca intr-o tara cu rata mica de infractionalitate. Deci ar trebui sa privim pozitiv acest aspect.
Violare de domiciliu
clausimo
la mine in sat o batrinica a fost vizitata intr-o noapte de catre un individ ,acesta intrind peste ea in casa sa fure bani, crezind ca ca daca copii acesteia ... (vezi toată discuția)