avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adresa/adeverinta somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adresa/adeverinta somaj

buna,

am angajat un vnit din somaj ......va rig sa imi spuneti ce acte trebuie sa fac pentru a anunta la somaj ca este angajat din nou.


multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:16, 14 Noiembrie 2009
Stimate Domn ``pakos``,
cred ca aveti dreptate. Cand am gasit raspunsurile de mai sus, va spun sincer ca m-am bucurat f. mult, avand in vedere ca urmeaza sa intru in somaj (daca mi se gaseste carnetul de munca la firma sau la ITM) si ca am studii superioare. In urma acestor raspunsuri, m-am interesat la AJOFM, la ITM de unde mi s-a spus clar ca procentul se aplica la suma de 600, desi nu mi se pare corect, deoarece salariatii contribuie cu procentul legal din salariul fiecaruia si nu cu o suma fixa, caz in care ar fi indreptatit sa primeasca toti somerii aceeasi suma (75% din salariul minm brut pe tara), plus o diferenta in functie de stagiul de cotizare.
Chiar ma intrebam, daca n-o fi vreo portita legislativa, de care beneficiaza numai cei care sunt informati si care stiu cum sa puna problema. M-as bucura daca am mai primi si alte opinii. Poate raspund chiar beneficiarii in plata.
Cu multumiri anticipate, toate cele bune va doresc!
indiferent de studii si postul ocupat se calculeaza 75% din salariul minim garantat in plata (600lei)

adica 450lei la care se adauga in cazul dvs 10% din media bazei de calcul de pe adeverinta privind stagiul de cotizare care v-o elibereaza angajatorul.

se aplica prevederile legii 76/2002 ... cititi si dvs legea, din pacate nu exista nici o alta portita

=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul somaj studii superioare Mara72 Mara72 Buna ziua. Sunt absolventa de studii superioare de lunga durata + master. Am termina facultatea de 15 ani. Am fost de curand disponibilizata de la firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru somaj cum se calculeaza? loredana1973 loredana1973 Va rog sa ma lamuriti,nu inteleg clar din legea somajului.\"Salariul minim pe economie\",pentru toti salariatii?S-au se tine cont si de coeficientul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru studii superioare mariana giur mariana giur Buna ziua! Daca am peste 10 ani de munca, studii superioare, beneficiez de 75% din salariul minim brut pe tara, adica din 1200 lei? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)