Stimate Domn ``pakos``,
cred ca aveti dreptate. Cand am gasit raspunsurile de mai sus, va spun sincer ca m-am bucurat f. mult, avand in vedere ca urmeaza sa intru in somaj (daca mi se gaseste carnetul de munca la firma sau la ITM) si ca am studii superioare. In urma acestor raspunsuri, m-am interesat la AJOFM, la ITM de unde mi s-a spus clar ca procentul se aplica la suma de 600, desi nu mi se pare corect, deoarece salariatii contribuie cu procentul legal din salariul fiecaruia si nu cu o suma fixa, caz in care ar fi indreptatit sa primeasca toti somerii aceeasi suma (75% din salariul minm brut pe tara), plus o diferenta in functie de stagiul de cotizare.
Chiar ma intrebam, daca n-o fi vreo portita legislativa, de care beneficiaza numai cei care sunt informati si care stiu cum sa puna problema. M-as bucura daca am mai primi si alte opinii. Poate raspund chiar beneficiarii in plata.
Cu multumiri anticipate, toate cele bune va doresc!
indiferent de studii si postul ocupat se calculeaza 75% din salariul minim garantat in plata (600lei)
adica 450lei la care se adauga in cazul dvs 10% din media bazei de calcul de pe adeverinta privind stagiul de cotizare care v-o elibereaza angajatorul.
se aplica prevederile legii 76/2002 ... cititi si dvs legea, din pacate nu exista nici o alta portita