avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respectarea programului de vizită minor din punct de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident

Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama.
In luna octombrie 2016, fostul sot impreuna cu parintii au solicitat program vizita pentru copil. Pe fond au castigat, am facut apel unde am combatut doar dreptul de vizita al bunicilor, care au avut un comportament necorespunzator fata de copil. Am castigat apelul, ramanand doar dreptul tatalui la vizita.
Dupa calculele mele, in acest week-end era program de vizita. Tatal nu a venit.
Copilul este in clasa a opta, are 15 ani impliniti. Cand a fost audiat ultima data la tribunal, a explicat clar ca este intretinut 100% de mama si ca nu doreste relatii cu fosta familie, explicand acolo motivele, care au fost justificate cu documente si raspunsuri de la Autoritati (Politie, Protectia Copilului). Tatal nu isi doreste nici el relatii cu minorul, actiunea a fost initiata de parintii lui, pentru sicanarea mamei si pentru ca avocata dumnealor le-a promis ca va demonstra ca mama impiedica relatiile minorului cu bunicii si ca va fi penalizata cu sume mari de bani.

Intrebarile mele sunt urmatoarele: de acum incolo, in week-end-urile in care ar trebui sa fie program de vizita va trebui sa stam acasa? Noi duminica mergeam la film, la muzee, iar un week-end pe luna la mare/munte in functie de anotimp.
Mi-am facut deja programarea concediului si din cate am tot citit pe forum, va trebui sa il reprogramez sa nu se suprapuna cu programul de vizita?
Multumesc.
Incheiati pv cu martori si trimiteti-i mail ca nu a venit si ca ar fi util pe viitor sa dea mail inainte ca nu vine.
AR fi bine sa aveti dovezi ca el e cel care nu respecta programul de vizita si de cate ori o face.
Incurajati-va , mai aveti doar 3 ani pana la majoratul copilului.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
am inteles.
Mai sunt fix 2 ani si 9 luni si scapam.
Multumesc de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Custodie lavinia_serban lavinia_serban Buna seara, Sotul meu este la a2a casatorie, iar din prima are un baiat. El are program de vizita in prima si a treia saptamana din luna, de vineri de la ora ... (vezi toată discuția)
Drept de a petrece timp cu copilul Mihai2017 Mihai2017 Buna ziua, Suntem divortati, locuim in orase diferite la distante de aproximativ 300 km si avem un copil de 2 ani. In acest moment nu a putut fi ... (vezi toată discuția)