avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor upu smurd asistenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor upu smurd asistenti

Buna ziua,as dori sa stiu daca exista un spor egal pentru angajatii din cadrul upu sau angajatorul poate decide ca unii sa primeasca mai mult si altii mai putin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 13 Februarie 2018
Legea 153/2017
art.23 Sporul pentru condiții de muncă

Locurile de muncă și categoriile de personal, precum și mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexele nr. I-VIII și condițiile de acordare a acestuia se stabilesc, în cel mult 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin regulament-cadru elaborat de către fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară, respectiv învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție, administrație, de către instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și de către autoritățile publice centrale autonome, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare, a fiecăreia dintre instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională sau a fiecăreia dintre autoritățile publice centrale autonome, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Finanțelor Publice și cu consultarea federațiilor sindicale reprezentative domeniului de activitate.

Vedeti
- Anexa II la legea 153/2017
[ link extern ]

- Ordinul MS nr. 547/2010 - aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de baza
[ link extern ]
Din Oug rezulta ca tot personalul medico-sanitar din upu ar trebui sa aiba acelasi spor.Sau ma insel?
Care OUG , ca sunt multe ?
Ordinul MS nr. 547/2010,nu Oug.
Spor mediu de 75% din salariul de bază : personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din structurile de primire a urgenţelor - UPU-SMURD şi UPU.

Spor de 50% din salariul de bază :
personalul din structurile de primire a urgenţelor - UPUSMURD şi UPU, cu excepţia personalului prevăzut la lit. B pct. 2 (cel de mai sus);

Ordinul nu face vreo distinctie cu privire la cuantumul sporului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri medicale ancasavu2000@yahoo.com ancasavu2000@yahoo.com Dacă în cadrul aceleiasi specialitati se pot primi sporuri pentru conditii grele de munca diferite? De exemplu daca asistentele ATI pot primi sporuri ... (vezi toată discuția)
Spor in domeniu bugetar Codrina.01 Codrina.01 Lucrez in mediu umed abur sulf parafina..Nu primesc spor!In ce conditi se primeste spor in domeniu acesta si ce categorie?multumesc (vezi toată discuția)
Legea sporului de calculator. Coman78 Coman78 Vreau sa stiu si eu un baza carei legi se acorda sporul de calculator , lucrând ca asistent medical radiologie.multumesc (vezi toată discuția)